خبرگزاری راسک: اخترشناسان اخیرا با موفقیت بزرگترین ابرخوشهی جهان که تا امروز مشاهده شدهاست را کشف کردهاند.
العربیهای فارسی پنجشنبه، ۹ حمل/فروردین، گزارش داد، این ابرخوشه که از سوی دانشمندان «اِیناستو» نامگذاری شده، سه میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد، ۳۶۰ میلیون سال نوری وسعت دارد، و خانهی ۲۶ کوادریلیون ستاره است.
این ابرخوشهی جدید به اسم پروفسور جان ایناستو نامگذاری شدهاست که در زمینهی تحقیق بر روی ابرخوشهها پیشگام بوده و در ۲۳ فوریه ۲۰۲۴ تولد ۹۵سالگی خود را جشن گرفت.
وبسایت اسپیس نیز با انتشار گزارشی در این زمینه نوشت، اندازه و جرم ابرخوشهی ایناستو خیرهکننده است و این یافتهها میتوانند به دانشمندان کمک کند تا درک و شناخت بهتری از نحوه جمع شدن این مجموعههای عظیم در کنار هم داشته باشند.
این کشف همچنین میتواند به یافتن پاسخ برای پرسشهایی دربارهی ماده تاریک و انرژی تاریک کمک کند. دانشمندان، به سرپرستی ستارهشناسان رصدخانه تارتو، توانستند میانگین جرم و اندازه این ابرخوشه را به روش جالبی محاسبه کنند.
بهگفتهی آنها جرم معمول یک ابرخوشه در این مجموعه حدود شش کوادریلیون برابر اجرام منظومه شمسی است، در حالی که ابعاد معمولی یک ابرخوشه حدود ۲۰۰ میلیون سال نوری است. برای درک این موضوع کافی است در نظر بگیریم که یک ابرخوشه معمولی حدود ۲۰۰۰ برابر از کهکشان راه شیری بزرگتر است.
اما درمورد جرم شاید بتوان اینگونه توضیح داد: در صورتیکه خورشید را همجرم با یک توپ گلف در نظر بگیریم، جرم یکی از این ابرخوشهها با قله اورست برابر خواهد بود. این تیم تحقیقاتی حین کاوش دربارهی ویژگیهای این ابرخوشهها دریافتند که خوشههای کهکشانی در این ابرخوشهها از خوشههای خارج از آنها سنگینترند.