خبرگزاری راسک: جامعهی علمی و ستارهشناسان آماتور، مشتاقانه در انتظار کسوف پیشبینی شده در هشتم آوریل هستند و این موضوع با موجی از شایعات در رسانههای اجتماعی مواجه شدهاست.
گمانهزنیهای نادرستی در مورد این کسوف پیشبینی شده، از سوی کاربران در رسانههای اجتماعی به چندین زبان در سراسر جهان، منتشرشده، از جمله اینکه کسوف سه روز ادامه مییابد و طی آن زمین در تاریکی کامل فرو میرود.
در بعضی از این نوشتهها چنین ذکر شده که کسوف هشتم آوریل منجر خواهد شد تا «روز به شب بدل شود» و تمامی جهان، این کسوف را در این روز تاریخی مشاهده خواهند کرد.
این مطالب که در رسانههای اجتماعی به چندین زبان، دارای هزاران بازدیدکننده بود، در عین حال اطلاعات به کلی نادرست و یا مطالبی مبالغهآمیز را در برمیگیرند.
از جمله این اطلاعات نادرست، قابل مشاهده بودن کسوف کامل در سراسر جهان و در نتیجه در تاریکی فرورفتن کره زمین است در حالی که «ناسا» اعلام کرد که این خورشیدگرفتگی فقط در آمریکای شمالی، مکزیک و کانادا قابل مشاهده میباشد.
در رابطه به این موضوع، رابرت سیمکو، مدیر موسسهی فناوری، اخترفیزیک و تحقیقات فضایی ماساچوست، با تاکید گفت که «آسمان هرگز سیاه نخواهد شد.»
براساس گزارش«آسوشیتدپرس» که به نقل از سیمکو منتشرشده: «ماه هنگام کسوف، قرص خورشید را خواهد پوشاند، اما نور کاملا ناپدید نخواهد شد. وضعیت شبیه به غروب خورشید در وسط روز خواهد بود.»
شماری ادعا کردند که این کسوف سه یا پنج روز ادامه میداشته باشد، «ناسا» اعلام کرد که این پدیده حداکثر چهار دقیقه و ۲۸ ثانیه طول میکشد که مشخصا در آسمان منطقهی توریون در مکزیک اتفاق خواهد افتاد.
همچنین کارشناسان بهداشتی، هشدارهای منتشرشده در مورد لزوم ماندن در خانه یا عدم سفر را رد کردند. شماری از کارشناسان نیز خطر نگاه مستقیم به خورشید هنگام کسوف بدون استفاده از عینکها یا تلسکوپهای ویژه را گوشزد نمودند.
این شایعات در حالی منتشر میشوند که آمریکای شمالی به طور عملی خود را برای این خورشیدگرفتگی کامل آماده میسازد که دانشمندان و پژوهشگران، بیصبرانه در انتظار وقوع آن میباشند.
دانشمندان از این خورشیدگرفتگی کامل که رویدادی است، دایما تکرار نمیگردد، برای مطالعه دقیقتر تاج خورشید و اتمسفر کره زمین و همچنین بررسی تاثیر این پدیده بر رفتار برخی از حیوانات، پرندگان و حشرات استفاده میکنند.