خبرگزاری راسک: براساس نتایج یک پژوهش جدید، انسانهای امروزی به تدریج در حال از دست دادن توانایی هضم گیاهان هستند، زیرا که سبک زندگی مدرن موجب شده تا میکروبهای تخصصی در رودهی انسان از بین بروند که کارشان تجزیهای سلولز است.
دانشمندان به مدت چندین دهه میشود که به این باور بودند، رودهی انسان قادر نیست مثل رودهی دام و سایر گیاهخواران سلولز را هضم کند. با این وجود، در سال ۲۰۰۳ باکتریهایی در روده انسان توسط آنان کشف شد که توانایی هضم این فیبر را دارند.
پژوهشهای اولیه نشاندهندهی آنست که مکملهای سلولز مانند فیبرهای گیاهی میتوانند مزیتهای سلامتی متعددی ازجمله تغییر میکروبهای روده، پاسخهای ایمنی و بیان ژن داشته باشند. اما درحالیکه ارتباطی که در مطالعه جدید پیشنهاد شده، امیدوارکننده است، مکانیسمهای زیربنایی تاحد زیادی ناشناخته هستند.
مطالعه حاضر گام مهمی به پیش است، زیرا نشان میدهد باکتریهای روده که قبلا شناسایی نشده بودند، ممکن است نقش مهمی در سلامت رودهی انسان داشته باشند.
تجزیهوتحلیل تکاملی نشان میدهد، سویه مرتبط با انسانِ باکتری رومینوکوک در اصل از روده نشخوارکنندگان و احتمالا درجریان اهلیشدن به ما منتقل شدهاست. بنابراین، زندگی در کنار حیوانات ممکن است به ما کمک کرده باشد گیاهان را بهتر هضم کنیم. بهنظر میرسد گونههای رومینوکوک درون بدن ما با اکوسیستم جدید خود سازگار شدهاند و ژنهایی را از میکروبهای همسایهشان به دست آوردهاند.
حال پس از هزاران سال، زندگی باکتریهای رومینوکوک در بدن انسان مورد تهدید قرار گرفتهاست. در برخی از نقاط جهان ممکن است رودهی انسان دیگر زیستگاه مناسبی برای این میکروبها نباشد و درحالحاضر تاثیر این امر روی سلامت ما شناختهشده نیست.
رودهی ما سه گونه میکروب سلولزخوار عمده دارد که تا به حال از نظر ما دور ماندهاند. یکی از این گونهها با پستانداران چرنده، دیگری با نخستیها و دیگری با انسان قرابت دارد.