خبرگزار راسک: منابع محلی از استان هرات میگویند که شماری از اعضای گروه طالبان در بازارهای شهر هرات بهخاطر ارتباط با زنان و دختران جوان احوالپرسی کرده و حتی تا نزدیک خانههای شان آنها را تعقیب میکنند.
یک منبع باحفظ هویتاش، امروز شنبه ۱۸ حمل/فروردین، به خبرگزاری راسک: میگوید« چندی پیش بهخاطر خریداری ماه مبارک رمضان به بازار رفته بودم تا موادغذایی موردنظر خود را خریداری کنم؛ اما دیدم که شماری از افراد گروه طالبان با دختران و زنان بیمورد گفتوگو دارند، دقایقی بعد آنها را تا نزدیک خانههای شان تعقیب کردند.»
منبع افزوده که فساد اخلاقی در میان گروه طالبان، روبهافزایش است و این مورد نسبت به دورهی جمهوریت چند برابر شدهاست.
به گفته او، زنان و دختران جوان از وضعیت کنونی در بازارهای استان هرات سخت نگران هستند و نمیتوانند به راحتی از خانه بیرون روند و برای خرید اجناس میبایست با یک مرد خانواده همراه شوند.
در همینحال؛ منبعی دیگر از زنان استان هرات به خبرگزاری راسک گفته استکه گروه طالبان بهدنبال یک خلا یا سوژهی هستند که زنان این شهر را از بازارها گرفته و به پاسگاههای امنیتی شان بکشانند.
او افزوده که گروه طالبان بیشتر زنانی را در بازارها تعقیب میکنند که همراه خود محرم نداشته باشند.
او از مقامهای گروه طالبان میخواهد که زیردستان خود را کنترل کنند در حالیکه خود دیگران را متهم به فساد و بداخلاقی میکنید، افراد شما مصروف چه کارهای اند، میدانید؟ این یک فاجعه هولناک است که در شهر خود نتوانی آزادانه گشتوگذار کنی.
این درحالیست که سونیتا افشار، فعال حقوق زنان در افغانستان به خبرگزاری راسک، میگوید که بیشترین و سختترین ضربهی که از جانب طالبان در افغانستان واردشده به دختران و زنان بوده که تاکنون هم جریان دارد.
بانو سونیتا افزوده که «۹۵ درصد دختران و زنان افغانستان علاوه برمحرومیت از درس و تحصیل در حالحاضر از کار و روزگار هم باز ماندهاند.»
این فعال حقوق زنان باور دارد که تمام آرزوهای دختران افغانستانی با یاسوناامیدی مبدلشده و گروه طالبان پس از سلطهی شان زنان ودختران را ۱۵ تا ۲۰ به عقب بازگرداندند.
با این وجود فریبا رسمتی، فعالمدنی در غرب کشور تایید میکند وضعیت بیسرنوشتی دختران و زنان افغانستان، یک چالشی است که خیلی از دختران و زنان دیگر کشورهای جهان با آن مواجه نمیباشند.
وی تصریح میکند هرگاه از زنان دختران افغانستانی نظر سنجی صورت گیرد بیگمان بیش از نیمی از اینها با سیاستهای گروه طالبان مخالف خواهند بود و نارضایتی شان را ابراز خواهند کرد.
وی اضافه میکند امیدهای هزاران زن و دختر افغانستانی هنگامی مبدل به آرزوی میشود که دیگر طالبان در کشور نباشد و مردم افغانستان در صلح و آبادانی زندگی شأن را سپری کنند.
از سوی دیگر جمشید رحمانی، آگاه امور در حوزهی غرب افغانستان به خبرگزاری راسک میگوید با فرار رهبر طالبان از استان قندهار به یک منطقهی دیگر، خود این مساله بیانگر روزهای ختم ظلم در برابر مظلومیت میباشد.
این آگاه امور در صحبتهای خود بهگونهی آشکارا میافزاید شاید چند فردای دیگر طالبان در افغانستان باشند؛ اما دیگر نمیتوانند که بالای دختران و زنان قیوداتی را وضع کنند که علیرغم ارزشهای طیفهای مختلف جامعه افغانستان باشد.
قابل ذکر است که خیلی از دختران و زنان استان گوناگون غربی افغانستان بهخاطر تن ندادن به خواستههای پوچ و میانخالی اعضای گروه طالبان در حال حاضر در پشت میلهای زندانهای گروه طالبان قرار دارند.