خبرگزاری راسک: بعضی از شواهد نشان میدهند که خاستگاه پیدایش اولین تخممرغهای پرورشی در جاده ابریشم باشد. پژوهشی جدید در مورد خاستگاه پرورش تخممرغ در مزرعه انجام شدهاست.
باستانشناسان شواهدی را بدست آوردهاند که نشاندهندهی آنست، پرورش اجداد جوجههای امروزی برای تولید تخممرغهای بیشتر ۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح در آسیای مرکزی آغاز شدهاست.
به باور نویسندگان این پژوهش، تولید مطمین تخمهای ارزشمند در جهان باستان منجرشده تا این پرندگان به حیواناتی پرطرفدار تبدیل گردند.
امروز به اثبات رسیده که جوجههای امروزی از نسل «مرغ جنگلی سرخ» هستند. مرغهای جنگلی سرخ گونهای از پرندگان وحشی به شمار میروند که هنوز وجود دارند. از سالها پیش در مورد زمان اهلیشدن این مرغها و اینکه دقیقا چطور اهلی شدهاند بحثهای مختلفی انجام شدهاست.
نویسندگان این پژوهش که روز سهشنبه در مجلهی «ارتباطات طبیعت» (Nature Communications) به نشر رسید، بیان کردند: «حالا میتوان با روشهای تجزیه و تحلیل ژنتیکی به برخی سوالات قدیمی درمورد جوجهها به پاسخهای دست یافت.»
تیم تحقیقاتی بینالمللی تکههای پوسته به بررسی و غربالگری تخممرغ جمعآوریشده از ۱۲ سایت (ناحیه) باستانشناسی متعلق به یک هزار و ۵۰۰ سال پیش پرداختند. این سایتهای باستانشناسی در امتداد جادهی ابریشم موقعیت دارند. جادهی ابریشم مجموعه مسیرهای تجاری بود که آسیا و اروپا را به یکدیگر وصل میکند.
جادهی ابریشم راهی برای انتقال و توزیع ابریشم تولیدشده در چین محسوب میشود، اما کشف تعداد زیادی پوست تخممرغ در این نواحی نشاندهندی آنست که در این منطقه تخممرغ هم کالای ارزشمندی محسوب میشد.
نویسندگان این پژوهش، مطابق شواهدی بدست آمده از سایتهای باستانشناسی، میگویند که احتمال دارد، مردمان آسیای مرکزی پرورش گستردهای مرغها را زمانی در فاصلهی ۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و ۱۰۰۰ سال پس از میلاد مسیح آغاز نموده باشند.
به باور آنها، امکان تولید فراوان این تخممرغها موجب شده تا محبوبیت این پرندگان بیشتر شود و زمینه را برای اهلیکردن گستردهای آنها فراهم کند.