خبرگزاری راسک: گزارشها از استان فراه در غرب افغانستان حکایت از آن میکنند که قطریهای عرب شماری از افراد گروه طالبان را موظف ساختهاند تا در مناطق مختلف این استان پرندههای نایاب را شناسایی کنند.
یک منبع مردمی در استان فراه مشروط بر حفظ هویتش به خبرگزاری راسک روز یکشنبه، ۲ ثور / اردیبهشت، گفت که اعراب قطری ماهانه برای شماری از افراد گروه طالبان معاش تعیین کرده تا نقاطیکه پرندههای نایاب بود و باش دارند را شناسایی کنند و برای آنها اطلاع بدهند.
منبع میگوید که گروه طالبان از اعراب قطری بین ۱۰ تا ۲۰ هزار روپیهی کابلی/پول رایج افغانستان را دریافت میکنند تا محل پرندههای نایاب را گزارش بدهند.
به گفتهی منبع، بیشترین محل این پرندهها در شهرستان جوین و پرچمن استان فراه گزارش شده که طی سالهای متمادی بخشی از این پرندههای نایاب با هواپیماهای شخصی اعراب قطری به امارات متحدهی عربی به ویژه قطر انتقال یافتهاند.
به بیان منبع، در هر شش ماه بیش از ۵۰ تا ۱۰۰ پرندهی نایاب از خاک استان فراه به کشورهای خارجی به ویژه قطر انتقال پیدا میکند.
با این وجود یک منبع دیگر در استان فراه که نخواست اسمش در خبر ذکر شود، تایید میکند که قطریهای عرب از موجودیت و انتقال پرندههای نایاب این استان تجارت جهانی را به راه انداختهاند.
براساس گفتههای منبع، یکی از دلایل سفر قطریهای عرب به استان فراه و حوزهی غرب افغانستان مبنی بر جمعآوری پرندههای نایاب گزارش شدهاست.
منبع میافزاید که سالانه بیش از صدها پرندههای نایاب استان فراه به کشور قطر منتقل میشوند و هیچ دولت و قدرتی هم وجود ندارد که ممانعتی را پیرامون این معضل داشته باشند.
همچنان جمعه گل، یک تن از باشندگان استان فراه به راسک میگوید که در دوران حکومت جمهوریت اعراب قطری در هنگام ورود شان در فرودگاه این استان برای شهروندان فراه پولهای را به گونهی پاداش میدادند.
به گفتهی وی، اما در حال حاضر هیچ یک از آن کارهای که در دورهی حکومت غنی اعراب قطری انجام میدادند، در حال حاضر هیچ توجهی را ندارند.
موصوف میافزاید که در شماری از موارد گروه طالبان هم به هیچ عنوان نمیخواهند که ارتباطات مردم استان فراه با قطریهای عرب پایدار باشد.
از سوی هم دل آغا معروف، فعال مدنی در غرب افغانستان به خبرگزاری راسک گفت: «اعراب قطری به بهانهی افتتاح پروژهها و یا دیگر موضوعات به امورات داخلی کشور اختیارداری میکنند.»
او افزود که قطریهای عرب بیش از یک و نیم دهه است که در افغانستان به ویژه استان فراه رفت و آمد دارند و دهن همگان را با پولهای فراوان شان بستهاند.
آقای معروف بیان میکند که گروه طالبان هم غلامهای حلقه به گوش اعراب قطری هستند که کشور را دو دستی به اختیار شان قرار داده و تنها تماشاگران صحنه میباشند.
در این زمینه هیچ یک از مقامهای گروه طالبان در استان فراه حاضر به صحبت نشدند.
گفتنیست که استان فراه در غرب افغانستان یکی از مناطق استراتژیک برای کشورهای خارجی محسوب میشود.