خبرگزاری راسک: گزارشها از استان هرات در حوزهی غرب افغانستان حکایت از آن میکنند که نیروهای گروه طالبان معتادینی را که ترک نکنند از شهر بیرون کرده و به قتل میرسانند.
یک منبع آگاه در استان هرات مشروط بر حفظ هویتش ضمن تایید این خبر به خبرگزاری راسک روز سهشنبه، ۴ ثور/ اردیبهشت، گفت که آمار افراد مبتلا به مواد مخدر در این استان روز به روز در حال افزایش است و اعضای گروه طالبان به شدت از این وضعیت ناراض بوده و در زمینهی ترک آنها تا کنون کار قابل ملاحظهای را انجام ندادهاند که بتواند این طیف از جامعه از این بیماری نجات پیدا کنند.
به گفتهی منبع، گروه طالبان شماری از معتادین را از سطح شهر جمعآوری کرده تا برای باشندگان استان هرات این پیام را برسانند که این گروه در قسمت ترک و پاک کردن معتادین کوشا بوده و در تلاش آن هستند که دیگر هیچ فردی در این استان به مواد مخدر مبتلا نشود.
در همین حال، یک منبع دیگر که نخواست اسمش در خبر ذکر شود به خبرگزاری راسک گفته که گروه طالبان شماری از معتادین را در زندانهای خود برده و تا دم مرگ لتوکوب کردهاند.
این در حالیست که افراد مبتلا به مواد مخدر مریضانی هستند که بایستی مورد تداوی و درمان پزشکان متخصص قرار بگیرند تا از این وضعیت بیرون شوند.
منبع همچنین ادامه میدهد: «گروه طالبان خطاب به معتادین گفتهاند، در صورتیکه مواد مخدر را ترک نکنید تا لحظهی مرگ تان باید مورد ضربوشتم قرار بگیرید تا دیگر روی به مواد مخدر نیاورید.»
منبع اضافه میکند، میتوان گفت که ۲۵ درصد از معتادین استان هرات بخاطر لتوکوبهای افراد گروه طالبان در این استان کشته شدهاند و اجساد شان در درههای بیرون از شهر دفن شدهاست.
براساس گفتههای منبع، این وضعیت برای خیلی از خانوادههای معتادین نگرانکننده است و سازمانهای بینالمللی باید جلو آدمکشیهای افراد گروه طالبان را به زودترین فرصت بگیرد.
منبع میافزاید که اگر به این معضلات معتادین استان هرات رسیدگی و توجهی صورت نگیرد، امکان زیادی دارد که درصدی کشتار این قشر از جامعه افزایش پیدا کند.
همچنان شکور، از اعضای فامیل یکی از افراد مبتلا به مواد مخدر در استان هرات به خبرگزاری راسک گفت: «بیش از دوسال میشود که از زنده و مردهای برادرش در این استان اطلاعی ندارد.»
او افزود: «برادرش چندی پیش به خارج از کشور رفته بود و در هنگام آمدن به استان هرات متوجه شدیم که معتاد به مواد مخدر شده و در حال حاضر بیش از دوسال میشود که از آن نه خط و نه هم خبری در دست داریم.»
شکور علاوه میکند که طبق آوازههای مردمی گفته شده که برادرش از سوی گروه طالبان کشته شده و جسدش تاهنوز مشخص نیست که در کجا دفن شدهاست.
وی همچنین میافزاید: «هر چند نهادهای زیادی را از طالبان جستجو کردیم تا بدانیم که برادرم در کدام موقعیت قرار دارد، اما مقامهای گروه طالبان در این مورد ابراز بیخبری کردهاند.»
با این وجود جابر نعیمی، فعال مدنی در غرب افغانستان میگوید: «گروه طالبان به خاطر پروژه گرفتن از موسسات گوناگون بینالمللی افراد مبتلا به مواد مخدر را سپر نمایشی شان قرار میدهند که از این مسیر به دالر و دینار برسند.»
موصوف میافزاید که این وضعیت برای معتادین و خانوادههای شان قابل قبول نبوده و به دنبال یک راه حلی پیرامون این معضلات میباشند.
به گفتهی نعیمی، جان یک افغانستانی از میلیونها دالر آمریکایی بیشتر ارزش دارد و طالبان هم باید به این مسئله پی ببرند که انسانیت و اسلامیت جایگاه معنوی والایتری را نسبت به مسایل مادی دارد.
قابل ذکر است که طی دوسال اخیر بیش از دهها تن از افراد مبتلا به مواد مخدر در حوزهی غرب افغانستان جان باختهاند.
طبق گزارشها نیمی از معتادین را گروه طالبان بنابر مسایل متعددی کشتهاند و نیمی دیگر را هم سردی زمستان از بین بردهاست.