خبرگزاری راسک: منابع خبری از استانهای غربی افغانستان گزارش میدهند که قاچاقبران انسان، برای مقامهای گروه طالبان پول هنگفتی پرداخت میکنند تا بتوانند روند قاچاق انسان را بیشتر افزایش دهند.
یک منبع خبری در استان هرات که نخواست اسمش در خبر ذکر شود به خبرگزاری راسک روز پنجشنبه، ۶ ثور / اردیبهشت، گفت که از هر فرد مبلغ ۲۰۰ روپیهی کابلی/ پول رایج افغانستان را میگیرند و برای قاچاقبران انسان اجازه میدهند که از مسیرهای مواصلاتی مسافران شان را به کشورهای همسایه برسانند.
منبع افزود که بیشتر قاچاقبران انسان پشتونتبار هستند و با افراد گروه طالبان ارتباطات مستقیم دارند.
به گفتهی منبع، شماری از قاچاقبران انسان با مقامهای گروه طالبان در استانهای غربی افغانستان به ویژه استان نیمروز همآهنگ و همکار نیستند که موجودیت همین مسئله معضلات زیادی را برای آنها به بار آوردهاست.
براساس گفتههای منبع، روزانه هزاران تن از باشندگان استانهای افغانستان از طریق راه قاچاق وارد مناطق مرزی کشورهای همسایه میشوند و با همآهنگی قاچاقبران انسان وارد کشور پاکستان و ایران میشوند.
همچنان یک منبع دیگر در غرب افغانستان مشروط بر حفظ هویتش به خبرگزاری راسک گفت: «قاچاقبران انسان هم با گروه طالبان همآهنگ بوده و هم با نیروهای مرزی کشورهای همسایه افغانستان که مسافران شان را به آن سوی مرزها میرسانند.»
به گفتهی منبع، در شماری از موارد شماری از مسافران همین قاچاقبران انسان از سوی گروه طالبان و یا نیروهای مرزی کشورهای ایران و پاکستان مورد شناسایی قرار میگیرند و رد و مرز میشوند.
این منبع همچنین ادامه میدهد که مسافران افغانستان شب و روزها را در انتظار رسیدن به کشور مورد نظر شان بوده که بتوانند آن هم با هزار و یک مشکل به مقصد خود برسند.
منبع میافزاید که وضعیت بالای خانوادههای افغانستان در مسیر راه قاچاق بینهایت سخت و ناهنجاری بوده که از دید قاچاقبران تنها چیزی که مهم و ارزنده میباشد، مبحث مادی عنوان میشود.
در همین حال شماری از مسافران افغانستان در حوزهی جنوب غربی افغانستان تایید میکنند که بیش از ۴۰ مسیر را برای قاچاقبران انسان پول دادهاند تا بتوانند به مقصدی که میخواهند زودتر برسند.
سردار، یکی از مسافران استان نیمروز که به گونهی غیرقانونی قصد مهاجرت از مسیر راه قاچاق به کشورهای همسایه را دارد به خبرگزاری راسک گفت که قاچاقبران انسان به هر بهانهی که شود، بالای مردم نیرنگ و طفره میروند تا بتوانند پولهای بیشتری را آنها بگیرند.
او تصریح میکند که علاوه بر گروه طالبان گروههای دیگری نیز با قاچاقبران انسان همآهنگ و وصل بوده که مردم را به گروگان گرفته که بتوانند پولهای گزافی را از این مسیر به دست بیاورند.
از سوی هم دلاور بهبودزاده، فعال مدنی در غرب افغانستان به خبرگزاری راسک گفت که در افغانستان هیچ گونه قانون و قوانینی وجود ندارد که مردم بتوانند از آن پیروی کنند.
او میگوید، هنگامی که گروه طالبان به بهانههای متعددی از مردم اخاذی کنند، دیگر حرفی برای زدن نمیماند که مردم الگوبرداریی از شخصی نمایند.
موصوف میافزاید، هرج و مرج در افغانستان در حال افزایش است و هیچ فرد یا ادارهی هم پیرامون این موضوع تاکنون راه حلی را نتوانستهاند که روی دست بگیرند تا این فضا بهبود پیدا کند.