خبرگزاری راسک: منابع محلی از استان بادغیس گزارش میدهند که گروه طالبان در این استان به باشندگان محل هشدار دادهاند که دختران خود را در بدل مواشی به عقد پسران بدهید.
منابع محلی امروز شنبه،۸ثور/اردیبهشت، به خبرگزاری راسک میگویند؛« طالبان برای شماری از خانوادهها هشدار دادهاند که منبعد دختران خود را در بدل مواشی عروس کرده تا برای خانوادهی مقابل چالشهای اقتصادی به بار نیاید.»
منبع به راسک افزوده که دخترانی که عمدتاً به ازدواج اجباری تن میدهند دخترانی زیر سن(۱۰-۱۶) را تشکیل میدهند این دختران به زور به نکاح مردانی با تفاوت سنین بالا بهگونهی اجباری از سوی مقامهای محلی و خانوادهی آنها، داده میشوند.
این منبع میافزاید گروه طالبان بهخوبی میدانند که استان بادغیس در حوزهی غرب افغانستان یک مناطق کوهستانی است و بیشتر مردم به دامداری و کشاورزی مشغول هستند.
به گفته منبع، گروه طالبان بیشتر در شهرستانهای جوند، بالامرغاب و آبکمری به باشندگان این محلات هشدار دادهاند که از این دستور پیروی کنند.
درهمینحال؛ منابع دیگر در غرب افغانستان به راسک گفته که گروه طالبان نسبت به دختران و زنان افغانستان بیشتری به پسران و مردان صلاحیت اعمال امر ونهی در خانواده را دادهاند.
این منبع میافزاید مقایسه با دولت پیشن جایگاه بخش زنان کشور در حاکمیت طالبان کمتر است و موجودیت این نظام تاثیرات منفیی را بالای دختران و زنان افغانستان گذاشته است.
منبع افزود که طالبان در تلاش اهداف خود در افغانستان هستند که ذهنیت زنان را روزبهروز تضعیف کنند و فضای کنونی را تاریک بسازند.
غفور، یکی از باشندگان استان بادغیس به خبرگزاری راسک میگوید که فرهنگ ازدواج دختران زیر سن از دیر زمان بوده و گروه طالبان هم به این فرهنگ سنتی افغانی/پشتونی خود بیشتر تاکید دارند.
وی بیان میکند مردم استانهای غربی افغانستان بهویژه استان بادغیس ۹۰ درصد کار و کسب شأن زراعت و مالداری میباشد و بهخاطر همین مطلب اکثر ازدواجهای شأن در بدل مواشی و… گزارش شدهاست.
موصوف علاوه میکند طالبان که حاکمیت کشور را در دست دارند همراه با بزرگان اقوام بهخاطر این فرهنگ ناپسند باید یک برنامه دقیقی را تنظیم کنند تا دختران و زنان افغانستان از این مشکلات بیرون شوند.
از سوی دیگر شماری از فعالان حقوق زن در افغانستان میگویند بیشترین ضربات روحی و روانی را نسبت به دیگر اقشار کشور زنان متحمل شدهاند.
سارا امیری، فعال حقوق زن در افغانستان به راسک گفته که یکی از فشارها و ضرباتی که تا کنون گروه طالبان بالای دختران و زنان کشور وارد کردند مسدودیت مکاتب و دانشگاهها است.
او افزود که طالبان زنان را به چشم یک موجود ناچیز و بیارزش دیده که این موضوع خشم دختران و زنان افغانستان را نسبت به اعضای گروه طالبان بیشتر کرده است.
مقام های گروه طالبان در استان بادغیس در این مورد سکوت اختیار کردند.
برخی از گزارشها از استانهای غربی افغانستان میرساند که دختران «قنداقی» در بدل مواشی به نکاح مردان درآمدهاند.