خبرگزاری راسک: شماری از باشندگان استانهای غربی افغانستان تایید میکنند که کمکهای که از سوی کشورهای خارجی به افغانستان سرازیرشده به دسترس مردم قرار نمیگیرد و تمامی این کمکها توسط گروه طالبان حیفومیل میشود.
منابع از استان هرات به خبرگزاری راسک امروز یکشنبه، ۹ ثور/ اردیبهشت میگوید«طالبان در هنگام توزیع کمکها اصلاً بزرگان محل را به جریان نمیگذارند تا از دریافت این کمکها مردم آگاه شوند.»
به گفته منبع، این کمکها نقدی و غیرنقدی بوده که توسط طالبان برای افراد خاص در مناطق مشخص شده توزیع میشود.
این منبع علاوه میکند بیش از ۸۰ درصد کمکهای ارسالشده به خود اقوام افغان/پشتون توزیع میشود و متباقی اقوام افغانستان از گرفتن این کمکها محروم میباشند.
منبع افزود که مناطقی که بیشتر این کمکها توزیع میشود تمامی خیابانهای شهیدایی، دشت حوض و خیابان تخت سفر هستند.
درهمینحال؛منابع از استان بادغیس نیز به خبرگزاری راسک گفته اند که موسسات زیادی در این استان در زمینه مهاجرین و بیجاشده داخلی کار میکنند که هر از گاهی برای شماری از خانوادهها کمکهای نقدی و غیر نقدی دارند.
این منبع میافزاید طالبان چونکه رهبری و کنترل توزیع این کمکها را برعهده دارند اگر در هنگام توزیع کمکها آگاه شوند که افغان/پشتون نیستید توجهی در خصوص ارسال کمک نخواهند داشت.
به گفته منبع، این مسئله تنها در استان بادغیس نه؛ بلکه در اکثر مناطق مختلف افغانستان، مشاهده شدهاست.
این درحالیست که شماری از باشندگان استان غور در غرب افغانستان تایید میکنند که از هزار نفر فامیلهای تاجیک، اوزبیک و هزاره ، تنها برای ۱۰ الی ۲۰ نفر کمک توزیع میشود.
یکی از باشندگان استان غور مشروط بر حفظ هویتش به خبرگزاری راسک گفت:« طالبان به هیچ عنوان نمیخواهند که کمکهای ارسالشده به خانهی غیر افغان/ پشتون توزیع شود.»
به گفته وی، بارها باشندگان استان غور از مقامهای گروه طالبان درخواست کمکهای بیشتری را کردند؛ اما مقامهای این گروه مردم را به ارسال کمکهای بعدی تشویق میکنند.
با این حال یکی دیگر از باشندگان استان نیمروز به خبرگزاری راسک میگوید که ۵۵ درصد مردم این استان از دریافت کمکهای نهادهای امداد رسانی محروم میباشند.
احساس کریمی، یک تن از باشندگان استان نیمروز به راسک گفته که طالبان در هنگام توزیع کمکها داخلی و خارجی حضور پررنگی دارند و میدانند چند درصد این کمکها برای مردم خواهند رسید.
موصوف میافزاید نقش طالبان از مسوولان موسسات کمکرسانی در استان نیمروز بیشتر بوده و جایگاه رییسان نهادهای خارجی بهگونهی نمادین میباشد.
همچنین گروه طالبان در حوزه غرب افغانستان از توزیع عادلانهی کمکهای داخلی و خارجی برای مردم خبر دادهاند؛ اما باشندگان محل از حیفمیل و تقسیم قومپرستانهی گروه طالبان در هنگام توزیع این کمکها حکایت دارند.