خبرگزاری راسک: شماری از باشندگان استان هرات در حوزهی غرب افغانستان تایید میکنند که مقامهای گروه طالبان در این استان سیاست دو گانهی را بازی میکنند و اگر بحث منافع این گروه باشد حتی شنیدن موسیقی رقص و پایکوبی مردم نیز هیچچیزی را از آنها در قوانین شرعی شأن ابطال نخواهد کرد و بلکه قوت بیشتری را برای شأن خواهد داد.
یکی از باشندگان استان هرات به خبرگزاری راسک روز دوشنبه، دهم ثور/ اردیبهشت گفته که« شب گذشته صدها تن از باشندگان شهر هرات بهمناسبت پیروزی تیم فوتسال افغانستان در مقابل دفتر استاندار هرات و دیگر نقاط این شهر رقص و پایکوبی کردند؛ اما صدای از مقامهای گروه طالبان در خصوص حرامبودن موسیقی و رقص بلند نگردید.»
او افزود که اگر موسیقی و رقص از دید گروه طالبان حرام نیست؛ چرا پس تمامی مراسمهای خوشی مردم در تالارها خاموش بوده و برگزاری محفلها بدون ساز و سرود برپا میشود؟
موصوف علاوه میکند از این وضع مشخص میشود که «موسیقی و رقص» از نگاه طالبان حرام نیست و تنها چیزی که هرازگاهی خشم اعضای این گروه را بلند میبرد دستورات مقامهای این گروه است.
همچنان یک تن دیگر از این باشندگان مشروط بر حفظ هویتش به خبرگزاری راسک میگوید« دیشب در تمامی نقاط شهر هرات موسیقی، رقص و پایکوبی از سوی جوانان به هدف پیروزی تیم ملی فوتسال افغانستان جریان داشت و هیچ نهادی هم در این باره ممانعتی وضع نشد.»
وی بیان کرد که حتی برخی از نیروهای امنیتی گروه طالبان در رقص و پایکوبی با مردم خوشی شأن اشتراک داشتهاند.
به گفته وی، پیروزی تیم ملی فوتسال افغانستان شادی دوبارهی را به مردم کشور بدهد و شادی خار چشم به خیلی از کشورها شدهاست.
در همینحال، شماری از نیروهای طالبان به رسانهها میگویند پیروزی تیم ملی فوتسال افغانستان و راهیابی به جام جهانی سربلندی ملت و دولت افغانستان را برای جهانیان نشان میدهد.
فاروق حمیدی، فعال مدنی در استان هرات به راسک گفته که« طالبان در مناسبتهای ملی نه به موزیک کار دارند و نه هم به رقص و پایکوبی مردم که شادی شأن برهنه نخورد.»
او میگوید« اگر در روال عادی صدای رادیوی یک عراده سهچرخ هم بلند باشد باید یک ساعت سوال و جواب پس بدهد.»
آقای حمیدی میافزاید خیلی از مردم بهویژه جوانان امکان دارد بعد از هفتهها و ماهها یک بار آن هم پیروزی تیم ملی فوتسال افغانستان به خیابانها آمدن و برای چند ساعت دل خوشی کردهاند.
از سوی دیگر عبدالله سالار، آگاه امور در افغانستان میگوید:« از یک زاویه این عمل گروه طالبان قابل ستایش است که در مناسبتهای ملی و شادی برای مردم کار ندارند.»
وی بیان میکند طالبان آرام و آرام بدین باور رسیدهاند که دیگر زمان ظلم و استبداد تمام شده و مردم دولت مردمی و فراگیر میخواهند که دیگر ناهنجاری و ظلمت در جامعه نباشد.