خبرگزاری راسک: نمایندگان شماری از کشورها در سازمان ملل متحد، از جمله آمریکا بریتانیا، آلمان و فرانسه ضمن ابراز نگرانی از وضعیت وخیم زنان در افغانستان زیر سلطهی طالبان، خواستار پاسخگو قراردادن این گروه در این زمینه شدهاند.
آنان این موضوع را روز دوشنبه، ۱۰ ثور/اردیبهشت، در نشست شورای حقوقبشر سازمان ملل که دربارهی گزارش ملی پنج سال گذشتهی این شورا در رابطه به افغانستان دایر شد، مطرح کرده و افزودند که زنان افغانستان در جریان بیش از دوسال گذشته با انواع خشونتها و محدودیتها از سوی گروه طالبان مواجه شدهاند.
میشل تیلور، نمایندهی آمریکا در شورای حقوقبشر سازمان ملل بیان کرد که وضعیت حقوقبشری در افغانستان در حال «نابودی کامل» است و اظهار داشت که از طالبان میخواهد تا همه فرمانهای تبعیضآمیز علیه زنان، بهویژه فرمانهایی که حق کار و آموزش آنها را محدود کرده، لغو نمایند.
نمایندهی آلمان در سازمان ملل نیز از رویکرد گروه طالبان با زنان افغانستان به عنوان «تبعیض جنسیتی سیستماتیک» یاد کردهاست.
در عین حال، نمایندگان بریتانیا و فرانسه نیز با انتقاد از وضعیت بد حقوقبشری در افغانستان بیان کردند که گروه طالبان حقوق زنان، کودکان و اقلیتها را در کشور نقض کردهاند.
نیکولا دو ریویر، نمایندهی فرانسه در سازمان ملل اظهار داشت که گروه طالبان مردم را مجبور کردهاند تا از این گروه اطاعت کنند. همچنان، نمایندهی بریتانیا در سازمان ملل گفت که وضعیت حقوقبشری در افغانستان زیر سلطهی گروه طالبان «شوکهکننده» است.
طبق گفتهی او، گروه طالبان شماری زیادی از نظامیان پیشین را به رگبار بستهاند و همچنان بازداشت خودسرانهی خبرنگاران و فعالان مدنی بواسطهی این گروه جریان دارد.
علاوه بر این، نمایندگان شماری از کشورهای اسلامی، از جمله اندونیزیا، ترکیه و کویت نیز لغو محدودیتهای کاری و آموزشی زنان در افغانستان را امر مهم خواندهاند.
نمایندهی ترکیه در نشست شورای حقوقبشر سازمان ملل گفت که خواستار ادامهی حمایت جامعهی جهانی از مردم افغانستان میباشند و بر لغو همهای محدودیتهای کاری و آموزشی بر زنان تاکید کردهاست.
با وجود همهای این انتقادها و نگرانیها از وضعیت بد زنان در افغانستان زیر سلطهی گروه طالبان، اما این گروه مدعی شدند که حقوق اساسی زنان افغانستان بیشتر از هر زمان دیگری تامین شدهاست.
پیشتر شورای حقوقبشر سازمان ملل در گزارش ملی خود موضوع تشکیل دولت فراگیر در افغانستان زیر سلطهی گروه طالبان را امر حیاتی خوانده بود.