خبرگزاری راسک: شماری از باشندگان استانهای حوزهی غرب افغانستان تایید میکنند که ملاهای گروه طالبان رفتار ناپسندی را با شماری از جوانان دارند که این موضوع موجب انزجار طیفهای مختلف جامعه از این گروه شدهاست.
یکی از باشندگان استان هرات که نخواست اسمش در خبر ذکر شود به خبرگزاری راسک روز سهشنبه، ۱۱ ثور/ اردیبهشت، گفت که ملاهای گروه طالبان با افکار کهنه و سنتی شان سختگیریهای زیادی را بالای اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان وضع کردهاند.
او میگوید که گروه طالبان در حال حاضر در جهان تکنولوژی و پیشرفت امروزی زندگی میکنند، اما اندیشهی سرشان مغایر با تمامی این ارزشها میباشد.
به گفتهی او، گروه طالبان همه چیز را به خوبی میدانند و بخاطر افکار پوچ و توخالی خود قیودات زیادی را برای جوانان و نوجوانان کشور ایجاد کرده تا آنها صدای آن را بلند نکنند.
همچنان شماری دیگر از باشندگان استان فراه در غرب افغانستان تایید میکنند که شماری از همین ملاهای گروه طالبان آبرو و اعتبار این گروه را زیر سوال بردهاند.
یک تن از ساکنان استان فراه به خبرگزاری راسک گفت، از روزی که طالبان در افغانستان به قدرت رسیدند با فسادهای متعددی شان اهمیت افغاستان را زیر سوال آوردهاند و توجه کشورهای جهانی را به خود کم کردهاند.
موصوف علاوه میکند که خیلی از ملاهای گروه طالبان از فضای کنونیکه در اختیار شان است از آب گل آلود ماهی میگیرند.
به گفتهی او، بخش عظیمی از ملاهای گروه طالبان ظرفیت کرسیهای که در اختیار شان قرار دارد را ندارند و بیشتر براساس ارتباطات خود بستهای بلندپایهای حکومتی را رهبری میکنند.
در همین حال داوود، یکی دیگر از باشندگان استان بادغیس به خبرگزاری راسک گفت که درجهی تحصیلی ملاهای گروه طالبان در حوزهی غرب افغانستان در ردهای پایینی قرار دارد، اما بیشتر بستهای ادارات دولتی را اشغال کردهاند.
وی بیان کرد که از استاندار هر استان گرفته تا کوچکترین بست دولتیکه در اختیار گروه طالبان قرار دارد، تمامی شان افراد بیسواد و دارای تحصیلات پایینی میباشند.
براساس گفتههای او، دروس ملاهای گروه طالبان بیشتر دینی بوده که آنهم از ۱۰۰ تن شان تنها چهار یا پنج فرد آنها قابلیت این بخش را دارند.
موصوف میافزاید که گروه طالبان به جز از خود و اقوامشان، چشم شان باز نمیشود که یک فرد غیرپشتون در کوچکترین بست ادارات دولتی وظیفه اجرا کند.
با این حال اشرف رحتمی، باشندهی استان غور به راسک میگوید که گروه طالبان بخاطریکه سالیان سال در کوه و دشتهای استانهای افغانستان در نبرد بودند، حالا با تسلط قدرت آن روزها را تلافی میکنند.
او افزود که گروه طالبان از هر لحظهای که در افغانستان حضور دارند، استفادهی بهینه را انجام میدهند که دیگر شاید اینچنین فضای برای شان نباشد.
به گفتهی او، در حال حاضر عدهی زیادی از جوانان استانهای غربی افغانستان در بیکاری به سر میبرند و گروه طالبان چونکه افراد نامبرده قابل اعتماد شان نمیباشد، زمینهی اشتغال را برای این طیف از جامعه فراهم نمیکنند تا آمار بیکاری کاهش پیدا کند.
از سوی دیگر سردار، یک تن دیگر از شهروندان استان نیمروز تایید میکند که از ۱۰۰ درصد مردم این استان تنها پنج الی ۱۵ درصد همراه با طالبان ایفای وظیفه میکنند.
او افزود که گروه طالبان حاکمیت شان را همه شمول معرفی کردند که از این میان ۸۵ تا ۹۰ درصد را پشتونها در افغانستان شکل میدهند.
وی بیان میکند که حاکمیت اینچنینی هیچ مهفومی را برای جامعه به وجود نخواهد آورد تا رضایت مردمی را نیز به همراه داشته باشد.
دیدگاه مقامهای گروه طالبان در حوزهی غرب افغانستان را در رابطه به این موضوع توانستیم به دست بیاوریم.