خبرگزاری راسک: روز جهانی آزادی مطبوعات برای خبرنگاران افغانستان در حالی در این کشور گرامیداشت میشود که دهها خبرنگار زن و کارمندان رسانههای کشور بدلیل قیودات گروه طالبان از کار بیکار شده و در خانههای شان در بیسرنوشتی کامل به سر میبرند.
زهره آزاد، خبرنگار در استان هرات به خبرگزاری راسک روز جمعه، ۱۴ ثور/ اردیبهشت، گفت: بیش از دوسال است که از کار خبرنگاری و رسانهای به دور است و تمام زحماتاش در این راستا بیهوده بودهاست.
وی همچنین بیان میکند با رویکارآمدن گروه طالبان خیلی از زنان خبرنگار استان هرات و استانهای افغانستان از کارکردن در رسانهها محروم شدند و دیگر اجازهی فعالیت در رسانهها را نداشتهاند.
به گفتهی او، در نظام جمهوری یکی از خوبیها برای زنان این بوده که میتوانستند در بخشهای که مهارت و استعداد داشتند فعالیت کنند.
موصوف میافزاید، اما در حال حاضر زنان خبرنگار و کارمندان رسانهای از نگاه مادی و معنوی در بدتر وضعیت موجود قرار دارند.
همچنان فرشته رحیمی، کارمند رسانه به خبرگزاری راسک گفت: «روز جهانی آزادی مطبوعات در حالی معنا و مفهوم داشت که زنان خبرنگار و کارمندان رسانهها میتوانستند، در جایگاهی که لیاقت شان بود فعالیت رسانهای داشته باشند.»
او افزود که از ۱۰۰ درصد بخش اناث استان هرات و غرب افغانستان یک درصد هم بنابر قوانین گروه طالبان حق فعالیت در رسانهها را نداشته و نمیتوانند، در بخشهای مختلف تلویزیون، رادیو، روزنامه، خبرگزاریها و سایر بخشها کار کنند.
وی علاوه میکند که این وضعیت برای خیلی از زنان فعال رسانهای استان هرات در حوزهی غرب کشور قابل قبول نیست که دیگر نتوانند در رشتهای که سالیان سال زحمت کشیدهاند، کار کنند، بیکارشده و در انزوا قرار بگیرند.
در همین حال، شقایق عثمانی، یک تن از فرهنگیان در افغانستان به راسک گفت: جفای که گروه طالبان در حق زنان به ویژه زنان خبرنگار کردهاند، کافر در حق مسلمان نکردهاست.
موصوف علاوه میکند که گروه طالبان تمامی فرصتهای شغلی را از زنان گرفته و زمینهی پیشرفت را از آنها سلب کردهاند.
او میگوید که گروه طالبان باید بدین نتیجه برسند که زنان افغانستان توقع بیشتری را از این گروه دارند تا بتوانند، شرایط بهتری را نسبت به حکومت قبلی برای شان فراهم کند و از این وضع نجات پیدا کنند.
به گفتهی او، زنان تحصیلیافته به ویژه زنان خبرنگار عدهای شان بیکار هستند و شماری
دیگر به کارهای پیشپای افتاده روی آوردهاند.
با این حال، شماری از آگاهان امور در غرب افغانستان تایید میکنند، یکی از زیانهای بیشمار که از سوی گروه طالبان بالای جریانهای مختلف وارد شده، محرومیت زنان از وظایف شان بودهاست.
هاشم غنیزاده، آگاه امور در حوزهی غرب افغانستان به خبرگزاری راسک گفت: شرایط به گونهی در افغانستان رقم خورد که تمامی مردم هیچ باوری نداشتند که طالبان در کشور حکمفرما شوند و دست ملت را از پشت ببندند.
او تصریح کرد: تاریک کامل برای مردم با موجودیت گروه طالبان در افغانستان دیده میشود که این تاریکی به روشنایی زود هنگامی رقم خواهد خورد و همه اقشار آزاد و سربلند زندگی خواهند کرد.
شایان ذکر است که از روز جهانی آزادی مطبوعات در افغانستان در حالی گرامیداشت میشود که دهها و صدها زنان خبرنگار و کارمندان رسانهها از سوی گروه طالبان بیکار و خانهنشین شدهاند.