خبرگزاری راسک: منابع خبری از استان فراه در حوزهی غرب افغانستان گزارش میدهند که گروه طالبان برای شماری از خانههای این استان فیکیلو وات برق را از ۲۰ روپیهی کابلی/ پول رایج افغانستان به ۳۵ روپیه افزایش دادهاند.
استان فراه در غرب افغانستان یکی از محرومترین استانهای افغانستان محسوب میشود که مردم این مناطق از عدم دسترسی به برق وارداتی کشور ایران به شدت رنج میبرند.
یک منبع خبری در استان فراه ضمن تایید این خبر مشروط بر حفظ هویتش به خبرگزاری راسک روز چهارشنبه، ۱۹ ثور/ اردیبهشت، گفت که در آستانهی فصل گرما قرار داریم و گروه طالبان هیچگونه اقدامی را پیرامون آوردن برق سولری یا وارداتی برای باشندگان این استان فراهم نکردهاند.
منبع افزود که در حال حاضر بخش عظیمی از خانههای استان فراه از داشتن برق محروم هستند و روز و شب شان را با سختترین وضعیت موجود دنبال میکنند.
او بیان میکند که گروه طالبان تنها برای خانههای برق دولتی را آزاد میکنند که منوط بر خود طالبها باشد.
موصوف میافزاید که موجودیت بیبرقی در استان فراه و بیکفایتی گروه طالبان در حق مردم یکی از چالشهای هست که خیلی از باشندگان این نقطه از غرب افغانستان را با هزار و یک مشکل روبهرو کردهاست.
همچنان منبع دیگر که نخواست اسمش در خبر ذکر شود به راسک گفته که استان فراه از دید تمامی دولتهای که بهگونهی زور یا غیرزور به کشور حاکم شدهاند، به دست فراموشی سپرده شدهاست.
منبع میگوید که اگر استان فراه برای حاکمان افغانستان مورد بحث میبود، علاوه بر رسیدگی به مشکلات برقی مردم تمامی پروژهها در این استان به مراحل پایان قرار میرسید.
بربنیاد گفتههای منبع خیلی از خانوادههای استان فراه بخاطر معضل بیبرقی حتی اطفال خرد سال شان را نیز از دست دادهاند.
این منبع میافزاید که دمای گرمای استان فراه به مراتب از دیگر استانهای غربی افغانستان بیشتر بوده که موجب نارضایتیها برای شهروندان فراهی شدهاست.
در همین حال محمد آصف، یکی از باشندگان استان فراه به راسک میگوید که در سالپار یکی از همسایههایش به خاطر گرمای بیش از حد طفل دو ماه خود را از دست داد.
او افزود که بیبرقی جان خیلی از کودکان فراهی را با خطر مرگ مواجه کرده که جلوگیری این موضوع تنها از طریق دسترسی به برق حل خواهد شد.
موصوف میافزاید که گروه طالبان از روزی که بر کشور مسلط شدند تاکنون هیچ توجهای را پیرامون آوردن برق استان فراه نکردهاند.
او بیان کرد که اگر مقامهای گروه طالبان فکری به حال و روزی مردم فراه میکردند در حال حاضر این اوضاع برای باشندگان این استان ایجاد نمیشد.
با این وجود عثمان، یکی دیگر از باشندگان استان فراه به خبرگزاری راسک گفت که با وجود این بیبرقی مردم این استان توان خریداری سولرهای آفتابی را ندارند.
او بیان میکند که از ۱۰۰ درصد مردم استان فراه شاید تنها ۱۰ الی ۱۵ درصد شان بتوانند سولر بخرند و متباقی دیگر از داشتن این امکانات برقی محروم میباشند.
به گفتهی او، اگر حاکمیت گروه طالبان در حد توان در خریداری سولرهای آفتابی با مردم هم کمکی میداشتند، یک راه حل پیدا میشد.
از سوی دیگر شماری از آگاهان امور در غرب افغانستان تایید میکنند که سران گروه طالبان در ارگ الوزرای شان در فضای کاملا سرد به سر میبرند و هیچ توجهای هم به حال و احوال آنعده از افرادیکه در بدترین وضعیت قرار دارند، نمیکنند.
نوید شهابی، آگاه امور در غرب افغانستان به خبرگزاری راسک گفت که مردم فراه در فضای گرم به سر میبرند که برای ساکنان این منطقه قابل قبول نمیباشد.
وی علاوه میکند که گروه طالبان باید در راستای سهولتهای جامعه کوشش کنند تا نگرانیهای باشندگان کشور کمتر شود.