خبرگزاری راسک: شماری از باشندگان استانهای حوزه غرب افغانستان میگویند گروه طالبان از ورود گوشی هوشمند دزدیشده در این استان آگاه بوده و در برخی موارد با سارقان داخلی و خارجی همدست میباشند.
محمد شفیع، یکی از باشندگان استان هرات به خبرگزاری راسک روز چهارشنبه، ۱۹ ثور/ اردیبهشت میگوید مقامهای گروه طالبان در گمرک اسلام قلعه استان هرات از ورود گوشیهای هوشمند سرقتی کشورهای خارجی آگاه بوده و با سارقان بینالمللی در آنسوی مرز ها همدست میباشند.
او افزود که مقامهای گروه طالبان بزرگترین مافیا بوده که بهخاطر منافع شخصی و درونگروهی شأن دست به هر عمل نا مشروع خواهند زد.
به گفته وی، جایگاه طالبان پیرامون وضعیت ناهنجار افغانستان برای همهگان مشخص بوده که تمامی بدبختیها را برای مردم به بار آوردهاند.
همچنان بصیر احمد، یک تن دیگر از باشندگان استان فراه در غرب افغانستان تایید میکند که گوشی سرقتی داخل بازار این استان از کشور ایران سرقت میشود که در ورود و فروش آن گروه طالبان بهگونهی کامل نقش دارند.
او بیان میکند طالبان سرقت گوشیهای هوشمند نه بلکه در بخشی از قاچاق سنگهای قیمتی هم با قاچاقبران بینالمللی همدست میباشند.
نامبرده علاوه میکند طالبان بخشی از سارقان و قاچاقبران داخلی و خارجی را اکمال کرده تا بتوانند اهداف این گروه را در افغانستان و بیرون از افغانستان فراهم کنند.
با این حال امین، از جمله ساکنان استان نیمروز در جنوب غرب کشور میباشد به خبرگزاری راسک میگوید استانهای هرات، فراهم و نیمروز هممرز با کشور ایران بوده که اکثر سارقین گوشیهای هوشمند بهگونه قانونی و غیرقانونی گوشیهای هوشمند سرقتی را وارد خاک افغانستان میکنند.
موصوف بیان میکند اگر نیروهای امنیتی گروه طالبان با سارقین گوشی هوشمند سرقتی هماهنگ نباشند امکان ندارد که یک عدد موبایل در خاک افغانستان وارد شود.
از سوی دیگر منابع خبری در گمرک اسلام قلعه استان هرات به راسک گفته که روزانه صدها گوشی هوشمند از کشور ایران وارد خاک افغانستان میشود که ۹۵ درصد آن گوشیهای سرقتشدهی داخل خود ایران میباشد.
منبع به خبرگزاری راسک گفت که مسوولان گمرکات سه استان غربی افغانستان که مرز مشترک با کشور ایران را دارد با افراد تبهکار به گونه مستقیم همدست هستند و هزار یک خلاف دیگر را در این گمرکات نیز انجام میدهند.
همچنین هاشم غنی زاده، فعال مدنی در افغانستان به راسک میگوید طالبان باید زمینه قانونمند سازی گوشیهای هوشمند را در کشور به انجام برسانند.
او افزود که اگر گروه طالبان با صدور اعلامیهای برای رسانهها این مطلب را بیان کنند که تمامی گوشیهای هوشمند بایستی مالکیت فرد خریدار را نیز داشته باشد از تمامی ناهنجاریهای جامعه جلوگیری به عمل خواهد آمد.
مقامهای گروه طالبان در استان هرات هم چندی پیش از ثبت و راجستر گوشیهای همراه در کشور خبر دادهاند.
اینکه این حرفها تا چه اندازه جنبهی واقعی پیدا خواهد کرد گذر زمان به آن پاسخ خواهد داد.