خبرگزاری راسک: رسانههای پاکستانی گزارش دادهاند که آصف درانی، نماینده ویژهی پاکستان در امور افغانستان، میگوید صلح در افغانستان به این زودیها میسر نیست؛زیرا وضعیت در منطقه وجهان نابسمان و تنشزا است.
رسانههای پاکستانی امروز، شنبه۲۲ثور/اردیبهشت، گزارش دادهاند که نمایندهی ویژه پاکستان در امور افغانستان که در نشست در اسلام سخن میزد گفت که تحریک طالبان پاکستانی از سوی هند حمایت مالی میشود و از سوی گروه طالبان افغانستانی پناهگاه فراهم میشود.
آقای درانی در این سخنرانی افزوده که تحریک طالبان پاکستانی با به میان آمدن گروه طالبان در افغانستان، حملات خود را به گونهی بیپیشینه و غیرقابل توجهه افزایش دادهاند.
نمایندهی ویژهی پاکستان این سخنانش را در نشست «چالشهای تروریزم فرامرزی» در اسلامآباد بیان کرده گفت: «من هیچ ابایی ندارم که بگویم هندیها به تیتیپی در افغانستان پول میپردازند و این چیز جدیدی نیست. از زمان کرزی تا حالا ادامه دارد.»
به گفتهی آصف درانی، رویکرد نامنسجم منجر به شکست دولت در مقابله با تهدید تروریزم شدهاست. او همچنین بر شفافیت و انسجام سیاستهای دولت در قبال تحریک طالبان پاکستان تاکید کرد و گفت: «مبارزه و مذاکره نمیتوانند در کنار هم پیش بروند.»
این مقام پاکستانی معتقد بود که با روی کارآمدن گروه طالبان در افغانستان وضعیت امنیتی در مرز این دو کشور بهبود یابد، اما دیده شد که این کشور در دو سال گذشته گواه افزایش ۶۰ درصدی حملات تحریک طالبان پاکستان بودکه در افغانستان طرحریزی شده بود.
در همینحال؛ نصیرخان جنجوا، جنرال بازنشسته و مشاور سابق امنیت ملی پاکستان در این نشست گفت، باید به افغانستان فراتر از عامل تحریک طالبان پاکستان نگاه کرد. به گفته این مقام، مقابله با تروریزم فرامرزی به ویژه تحریک طالبان پاکستانی، از راه مذاکره با دولت افغانستان میسر است.
این جنرال بازنشسته گفت چالشهای امروزی تروریزم در منطقه، نتیجه مستقیم ایدئولوژیهای متضاد کشورهای مختلف و مانورهای آنها با گروههای شورشی است.
نباگفته نباید که روابط میان گروه طالبان افغانستان و دولت پاکستان در ماههای پسین به دلیل افزایش حملات شبه نظامیان مخالف دولت پاکستان به تیرگی کشیده شدهاست.
گفتنیست؛ مقامات پاکستانی تحریک طالبان پاکستانی را عامل حملات تروریستی در این کشور میدانند و همواره از طالبان افغانستان خواستهاند که به آنها پناه ندهند.
این درحالیست که گروه طالبان افغانستانی همواره این ادعای مقامات پاکستانی را رد کرده و گفتهاند که تیتیپی در افغانستان حضور ندارد.