خبرگزاری راسک: رسانههای بینالمللی گزارش دادهاند که رییسجمهور ترکیه، اسراییل را متهم کرد که غزه را به یک «زندان فضای باز» تبدیل کرده است.
رجب طیب اردوغان، رییسجمهوری ترکیه امروز، یکشنبه ۲۳ثور/اردیبهشت در تازهترین سخنانش بیان کرد که «روشهای نسلکشانهای» که بنیامین نتانیاهو در نوار غزه پیاده میکند به جایی رسیده است که اگر آدولف هیتلر، رهبر نازیهای آلمان زنده بود به آن حسادت میکرد.
رییسجمهور ترکیه در گفتوگو با روزنامهی یونانی کاتامیرینی، اسرائیل را به هدف قرار دادن غیرنظامیان، بیمارستانها و کاروانهای کمکرسانی، گرسنگی دادن عمدی به فلسطینیان در محاصره، و تبدیل کردن غزه به یک «زندان روباز» متهم کرد.
به گفتهی اروغان : «نتانیاهو به سطحی رسیده است که هیتلر به روشهای نسلکشانه او حسادت میکند.»
یورونیوز به نقل از گزارش روزنامهی یونانی نگاشت که این نخستینبار نیست که اردوغان نتانیاهو را با رهبر نازیها مقایسه میکند.
اوپیش از این نیز نخستوزیر اسراییل از هیتلر بدترتوصیف کرده بود و افزوده است که مقصر نسلکشی خود نتانیاهو است.
گفته میشود که رییسجمهوری ترکیه در ماه مارچ نیز مدعی شده بود «نتانیاهو و دولتش با جنایات علیه بشریت در غزه، مانند نازیهای امروزی، نام خود را در کنار هیتلر، موسولینی و استالین مینویسند.»
افزون بر آن، آقای اردوغان در گفتوگو روز یکشنبه خود مدعی شد که عملکردهای حماس نوعی پاسخ طبیعی به کنترل اسراییل بر سرزمینهای فلسطینی است و خواسته این گروه فلسطینی این است که «سرزمینهای فلسطینی اشغالشده توسط اسراییل را پس بگیرد و کشور خود را داشته باشند.»
رجب طیب اردوغان اضافه میکند که «اگر فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ و پایتختی بیتالمقدس شرقی، یک کشور مستقل و از لحاظ جغرافیایی یکپارچه میبود، آن وقت آیا نیازی به این مقاومت بود؟»
رییسجمهور ترکیه میگوید که حماس نیز اعلام کرده که اگر این اتفاق بیفتد، شاخه نظامی خود را منحل کرده و به عنوان یک حزب سیاسی به راه خود ادامه خواهد داد.
آقای ارودغان گفته است که جنبش حماس،اخیراً با توافق آتش بس موافقت کرده است، «اما اسراییل خواهان آتشبس نیست، چرا که میخواهد تمام غزه را اشغال کند.»
درهمین حال؛ دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا بهتازگی اعلام داشته که اگر فروش جنگافزارهای نظامی به اسراییل به دلیل حمله این کشور به غزه متوقف شود، آنگاه حماس تجدید قوا کرده و قویتر میشود.
وزیر خارجهی بریتانیان تصریح کرده که با توجه به اینکه هیچ طرح و برنامهای برای حفاظت از صدها هزار غیرنظامی فلسطینی که در شهر مرزی رفح پناه گرفتهاند وجود ندارد، در نتیجه بریتانیا از عملیات در رفح حمایت نمیکند.
این در حالی است که دیوید کامرون،وزیر امور خارجه بریتانیا گفت که «پاسخ بهتر» این است که حماس، توافق تبادل گروگانها را بپذیرد.