خبرگزاری راسک: منابع خبری در حوزهی غرب افغانستان گزارش میدهند که با جدا شدن عبدالحمید خراسانی یکی از فرماندهان تاجیکتبار استان پنجشیر از گروه طالبان، شماری از فرماندهان و اعضای برجسته گروه طالبان تاجیکتبار و ازبکتبار به دنبال کنارگیری از بدنهی گروه طالبان میباشند.
اینجا در حوزهی غرب کشور شماری از فرماندهان و نیروهای فارسی زبان گروه طالبان ذهنیت بر این است که دیگر نباید غلامی بزرگان و فرماندهان گروه طالبان پشتونتبار کنند.
یک منبع با حفظ هویتش به خبرگزاری راسک روز یکشنبه، ۲۳ ثور/ اردیبهشت، میگوید که شماری از فرماندهان فارسی زبان که شامل فرماندهان تاجیکتبار، ازبک تبار گروه طالبان همراه با صدها افراد شان با هم متحد شدند که دیگر نباید غلامی گروه طالبان پشتونتبار و پنجاب را نیز انجام دهند.
این منبع علاوه میکند طالبهای غیر افغان/پشتون پس از چند سال به این نتیجه رسیدند که طالبان پشتونتبار به جز از تباهی و ویرانگری دیگر اقوام افغانستان کارنامه مثبتی از خود بر جا نگذاشته اند.
بر بنیاد گفتههای منبع، روزبهروز قدرت و قوت گروه طالبان پشتونتبار افزایش یافته و دیگر بقای هم برای فردا امارت شأن نخواهند داشت.
همچنان عابد رحیم زاده، آگاه امور در غرب افغانستان به خبرگزاری راسک گفت که گروه طالبان فارسی زبان که شامل تاجیکان، ازبیکان، هزارهها میباشند باید دستبهدست هم بدهند و با مخالفان گروه طالبان پشتونتبار وارد صحبت شوند.
او میگوید بهترین فرد مورد اعتماد گروه طالبان تاجیکتبار عبدالحمید خراسانی بود که آن هم با هزار و یک مشکل گروه طالبان را ترک نمود و با تمامی وسایل نظامی این گروه خدا حافظی کرد.
موصوف میافزاید طالبان پشتونتبار تنها منفعت خود وافغان/ پشتونهای شأن را در افغانستان میبینند و جز از این مطلب دیگر اهدافی را نیز دنبال نخواهند کرد.
وی بیان میکند تا زمانیکه طالبان تاجیکتبار و ازبیکتبار زیر دست و سلطهی گروه طالبان پشتونتبار قرار داشته باشند یک نان شأن دو تان نخواهد شد.
در همینحال موسی سیدی، فعال مدنی در استان غور تایید میکند که گروه طالبان عمر حاکمیت شأن کمتر از آنچیزی است که خود شأن به انتظار دارند.
موصوف میافزاید ریشه گروه طالبان از داخل خود شأن شگاف پیدا کرده و دانه دانه افراد شأن توس خود آنها از بین برده خواهند شد.
به گفته او، علاوه بر طالبان تاجیکتبار و ازبکتبار طالبهای افغان/پشتون هم در حالحاضر در میان خود شدیدترین اختلافات و مزاح ها را دارند که دنبال انتقام از یک دیگر میباشند.
او بیان میکند در صورتی که اگر کوچکترین جرقه ی از سوی یک طرف از گروه طالبان خورده شود درگیریهای میان خودی این گروه به شدیدترین سرعت افزایش پیدا خواهد کرد و نابودی شأن حتمی میباشد.
با این وجود باشندگان حوزه غرب افغانستان میگویند اختیارات و امتیازات طالبان افغان/پشتونتبار نسبت به طالبان غیر افغان/پشتون بیشتر بوده که برای اکثر افراد این گروه قابل تحمل نیست.
غلام فاروق، یک تن از باشندگان استان بادغیس به خبرگزاری راسک گفت که نظامهای افغانستان همیشه در جنگ، تکخوری و قوم پرستی نیز بوده اند.
او میگوید مردم افغانستان یک حکومت با اتحاد و با اتفاق را ندیدند که در آن محبت و برادری نیز پابرجا باشد.
نامبرده علاوه میکند دولتهای افغانستان همیشه به دنبال قوم پرستی و حزب پرستی بودند و عواقب آن هم برای مردم بی دفاع اینگونه صورت گرفته که در نا آرامی و مهاجرت همیشه باشند.
به گفته او، اگر رهبران خود فروخته افغانستان به فکر فردای ملت شان بودند حال و روز کشور اینچنین برای افغان ها رقم نمیخورد و همهگان در رفاه و سربلندی زندگی میکردند.
گفتنیست که تناسب به طالبان افغان/پشتونتبار در حوزهی غرب افغانستان تعداد طالبان تاجیکتبار و ازبکتبار به مراتب بیشتر گزارش شده است.