خبرگزاری راسک: منابع محلی از استان نیمروز در جنوب غرب افغانستان، گزارش میدهند که آمار زنان معتاد نسبت به سال گذشته در این استان افزایش یافتهاست.
یک منبع محلی از استان نیمروز مشروط بر حفظ هویتش به خبرگزاری راسک روز سهشنبه، ۲۵ ثور/ اردیبهشت، گفت که دختران و زنانیکه به مواد مخدر معتاد شدهاند، بین سنین ۱۴ تا ۵۰ سال قرار دارند.
منبع میگوید که دختران و زنان مبتلا به مواد مخدر توسط اعضای فامیل شان به اعتیاد روی آوردهاند.
بر بنیاد گفتههای منبع، شماری از این افراد در کمپهای ترک اعتیاد میباشند و شماری در دیگر در خانهها و کلینیکهای درمانی نیز تحت درمان قرار دارند.
به گفتهی منبع، این طیف از جامعه در وضعیت نابسامانی قرار دارند که باید توسط مقامهای گروه طالبان و نهادهای خصوصی مورد توجه قرار بگیرند.
در همین حال، یک منبع دیگر از استان نیمروز که نخواست اسمش در خبر ذکر شود به راسک میگوید که موجودیت زنان معتاد در این استان بیانگر معضلات عمومی نیز میباشد.
او بیان میکند، دختران و زنانیکه تحت درمان در کمپها و مراکز درمانی استان نیمروز قرار دارند، بعضی شان ترک کردند و با خانوادههای شان یکجا شدند و شماری دیگر هنوز در بستر بیماری میباشند.
به گفتهی منبع، در حال حاضر بیشترین دختران و زنان از سوی پدرها، برادرها و شوهرهایشان به مواد مخدر مبتلا شدهاند که زیانهای ناگواری را برای اقشار جامعه به بار آوردهاست.
براساس صحبتهای این منبع، مقامهای گروه طالبان باید هرچه زودتر توجه مبرمی را به هدف ترک این دختران و زنان روی دست گیرند تا آرامش جامعه و خانوادههای این افراد فراهم گردد.
جاوید احمدی، مسوول یکی از کمپهای ترک اعتیاد در غرب افغانستان به خبرگزاری راسک گفت که بیش از ۱۵۰ تن از معتادان در کمپاش تحت درمان نیز قرار دارند و از آمار یاد شده ۲۵ تن آنها را نیز دختران و زنان تشکیل میدهند.
موصوف علاوه میکند که بعضی از این معتادین عزم و ارادهی ترک کردن را دارند و زودتر سالم میشوند، اما شمار دیگر ماهها و سالها طول میکشد تا معضل درونی آنها برطرف شود.
نامبرده میافزاید که کمپهای ترک اعتیاد تنها به مانند یک رهنما هستند و اصل ماجرا شخص بیمار بوده که باید توجهی بیشتری از خود نشان دهد.
تاکنون مقامهای گروه طالبان در این باره ابراز نظری نکردهاند.
قابل ذکر است که استان نیمروز در جنوب غرب افغانستان از جمله استانهای میباشد که آمار زیادی از معتادین را به خود جای دادهاست.