خبرگزاری راسک: با رویکار آمدن گروه طالبان در افغانستان باشندگان استان غور در غرب افغانستان میگویند که حاکمیت گروه طالبان خانه و کاشانه شأن را به ویرانی تبدیل کردهاست.
آنان گفتهاند مردم افغانستان مخصوصاً استان غور در تلاش این بودند که نظام جدید بیانگر یک اقتصاد و اشتغال قوی برای تمام اقشار میباشد؛ اما متاسفانه مردم بهخاطر سیرکردن شکمهای شأن مجبور به فروختن مال و لوازم خانههای شأن نیز شدهاند.
مصطفی، یک تن از باشندگان استان غور به خبرگزاری راسک روز چهارشنبه، ۲۶ ثور/ اردیبهشت، میگوید که مردم در وضعیت بدی قرار دارند و اقتصاد مطلوبی ندارند که بتوانند مخارج زندگیشأن را تامین کنند.
او بیان میکند از یک طرف بیکاری و طرفیهم جاریشدن سیلاب در استان غور خانهی تمامی افراد را تخریب کرده و هیچ توجه هم برای بهبود این فضا وجود ندارد.
همچنان ناصر، یکی دیگر از باشندگان استان غور به خبرگزاری راسک گفت که مردم بهخاطر به دستآوردن ۱۰۰ روپیهی کابلی پول رایج افغانستان حاضر هستند تا دست به هر کاری بزنند تا بتوانند مخارج خانواده شأن را پیدا کنند.
وی بیان میکند برخی از خانوادهها به علت نداشتن اقتصاد و زمینهی اشتغال مجبور به فروختن وسایل و لوازم خانگی شأن شدهاند.
نامبرده میافزاید یک عدد فرش که در بازار کنونی استان غور به ۱۰ هزار روپیهی کابلی پول رایج افغانستان به فروش میرسد در حال حاضر بین ۳ الی ۴ هزار روپیهی کابلی پول رایج افغانستان، میباشد.
موصوف علاوه میکند مردم با تمامی این وضعیت ناهنجار مجبور بهخاطر سیرکردن شکمهای اعضای فامیل شأن وسایل و لوازم خانگی خود را به قیمت ناچیزی به فروش برسانند.
در همینحال رفیع نظامی، از جمله ساکنان استان غور بوده که میگوید درهمین چند هفته پیش مقدار لوزام خانهاش را در بازار این استان به فروش رسانیده است.
او افزود که به مانند وی دهها و صدها خانواده دیگر به علت بیکاری و نبود زمینه اشتغالزایی مجبور به فروختن مال و لوازم خانگی خود میشوند.
موصوف با اشاره به حرفهایش علاوه میکند اگر بیکاری و مشکلات اقتصادی اینچنین برای مردم ادامه داشته باشد باشندگان این نقطه از غرب افغانستان مجبور خواهند شد تا شروع به فروش فرزندان شأن کنند.
وی بیان میکند هر چند در چند سال پیش هم یک خانم به دلیل مشکلات اقتصادی مجبور به فروختن یک پسر و دو دختر گردید که بروز این قضیه واکنشهای داخلی و خارجی را به همراه داشت.
از سوی دیگر غفار رضایی، آگاه امور در غرب افغانستان تایید میکند فقر، بیکاری و نبود فضای شغلی برای مردم افغانستان تاثیرات منفی را بالای جامعه نیز گذاشته است.
او میگوید گروه طالبان اگر میخواهند بهگونهی بنیادی در افغانستان حکومت کنند باید یک راه حلی برای نجات خانوادههای فقیر و بی اقتصاد نیز داشته باشند.
موصوف علاوه میکند حکومت تنها به مانند تکخوری برای یک قشر خاص نمیشود که متباقی افراد در انزوا قرار داشته باشند.
آقای رضایی میافزاید وضعیت مردم پیرامون کار و روزگار بدتر از آن چیزی است که سران گروه طالبان به آن بتوانند فکر کنند.
همچنین مقامهای گروه طالبان در غرب افغانستان گفتهاند که با افتتاح پروژههای زیربنایی زمینه اشتغالزایی برای صدها تن از جوانان در این حوزه فراهم خواهد شد.
اینکه تا چه زمانی این پروژهها افتتاح و به مرحله ی بهرهبرداری قرار میگیرد گذر زمان است که به آن پاسخی خواهد داد.