خبرگزاری راسک: شماری از باشندگان و فرهنگیان استان غور در حوزه غرب افغانستان میگویند گروه طالبان در نمایشگاه یک روزه کتاب، تنها از برگزاری این نمایشگاه به دیدن عکسهای پشت کتابها اکتفا کردهاند.
بشیر احمد، یک تن از باشندگان استان غور به خبرگزاری راسک روز پنجشنبه، ۲۷ ثور/ اردیبهشت میگوید اکثر نیروهای تفنگ به دست گروه طالبان از داشتن سواد خواندن و نوشتن محروم میباشند و میخواند تمامی طیفهای جامعه را همرنگ خود بسازند.
موصوف میافزاید افراد گروه طالبان در ردهی پایین، متوسط و حتی در جایگاه مقامهای بالای آنها تحصیلات شأن بینهایت پایین بوده که نمیتوانند در پیشبرد حاکمیت افغانستان برنامه نیز داشته باشند.
در همینحال محمد حسین، فعال مدنی در غرب افغانستان تایید میکند که گروه طالبان به معامله افغانستان را به دست آوردند.
او افزود که گروه طالبان هیچ جایگاه معنوی را در بین کشورهای جهان ندارند که بتوانند رسمیت بیرونی را از آن خود بسازند.
نامبرده ادامه میدهد ارزش و اعتبار گروه طالبان تنها در حملات انتحاری، انفجاری نهفته است که تنها خطرات منفی را برای مردم به همراه خواهد گذاشت.
به گفته او، اگر سواد کافی در میان افراد گروه طالبان وجود میداشت امروز افراد تحصیلیافته و قشر روشن فکر افغانستان آواره و سرگردان کشورهای همسایه و اروپایی نمیبودند.
موصوف بیان میکند گروه طالبان به خوبی به بدین درک رسیدهاند که مردم افغانستان یک درصد هم رضایت عام و تام از اعضای این گروه نداشته و حاکمیت هم در این فضا پوچ و بیمعنا میباشد.
با این حساب لطف الله حقیار، یکی از فرهنگیان استان غور به راسک گفته که نگاه گروه طالبان به آموزش و پرورش منفی بوده که تاکنون این گروه رسمیت بینالمللی را به خود نگرفته است.
او میگوید در حالحاضر بر سر رهبری گروه طالبان جدال بین مقامهای وزارتی و شخص ملا هبت الله آخندزاده رهبر فعلی این گروه نیز آغاز شدهاست.
وی بیان میکند سران گروه طالبان بهخاطر اختلافات بین خودی شان تمامی منافع مردمی را فدای اهداف شوم خود کردهاند.
این فرهنگی استان غور علاوه میکند تا زمانیکه گروه طالبان بین خود شان کنار نیایند همین آش است و همین کاسه.
این سخنان درحالی مطرح میشود که پیش از این مقامهای گروه طالبان در نشستهای خبری شان خود را از تمامی مقامهای دولت پیشین اشرف غنی برتر و مهمتر معرفی کردهاند.