خبرگزاری راسک: شماری از بافندگان قالین در استان هرات میگویند صنعت قالینبافی و فروش این صنایع دستی افغانستان با رویکار آمدن گروه طالبان با رکود جدی مواجه شدهاست.
خلیفه قیوم، یکی از بافندگان قالین در استان هرات به خبرگزاری راسک روز شنبه، ۲۹ ثور/ اردیبهشت میگوید از زمانیکه گروه طالبان افغانستان را در اختیارگرفتهاند، صنعت و تجارت قالینبافی در این استان از ۱۰۰ به صفر رسیدهاست.
او بیان میکند در حالحاضر بیشتر کارگاههای قالینبافی استان هرات مسدود بوده و تمام بافندگان قالین این استان در بیکاری متعلق بهسر میبرند.
موصوف ادامه میدهد بیش از ۵۰۰ کارگاه قالینبافی در استان هرات فعالیت داشته که در حال حاضر ۵۰ کارگاه این صنعت وجود ندارد.
با این حال شفق، صاحب یکی از کارگاههای قالینبافی در استان هرات به خبرگزاری راسک گفت که بیش از دو سال میشود که کارگاه قالینبافی خود را جمع کرده و فعلا بیکار میباشد.
وی گفته که، «در شش ماه اول حضور گروه طالبان تحمل کردم تا شاید روند کاری در بخش صنعت قالینبافی مطلوب شود؛ اما این موضوع تنها یک آرزو بیش نبود.»
نامبرده علاوه میکند به مانند من دهها و صدها کارگاههای قالینبافی در فضای نا مناسبی قرار دارند و هیچ ضمانتی برای فردا پیرامون یک آینده روشن در حاکمیت گروه طالبان وجود ندارد.
همچنان فضل احمد، یکی از شاگردانهای قالینبافی در استان هرات به راسک میگوید وقت زیادی را صرف آموزش قالینبافی نمودم تا بتوانم با فراگیری این صنعت کار و کسبی را برای خود و خانوادهام ایجاد کنم؛ اما قدرتگرفتن گروه طالبان تمام امیدهای مردم را نقش بر آب کرده است.
موصوف علاوه میکند مدت ۱۰ ماه در یکی از کارگاههای قالینبافی شهر هرات کار کرده و توانسته تا این صنعت را بیاموزد.
با این وجود عثمان محبی، آگاه امور در غرب افغانستان تایید میکند که تنها صنعت قالینبافی نیست که با رکود مواجه شده بلکه تمامی حرفه و هنریهای مردمی از بین رفته است.
او میگوید با قدرتگرفتن گروه طالبان در افغانستان پیشرفتهای مردم در خصوص کار و روزگار شأن به تباهی روبهرو شد.
وی بیان میکند موجودیت گروه طالبان در افغانستان برکت را از خانههای مردم برده و زمینهی منکرات را به بار آورده است.
گروه طالبان در استان هرات در این باره ابراز نظری نکردهاند.