خبرگزاری راسک: شماری از باشندگان و فعالان مدنی استان غور در حوزهی غرب افغانستان از فروریزی منار جام این استان در نتیجهی سرازیر شدن سیلابها ابراز نگرانی کردهاند.
آنان میگویند طی دو دههی اخیر منار جام که یکی از بزرگترین آثارهای تاریخی استان غور در غرب کشور به حساب میرود با این وضعیت چالشزا مواجه نشده بود.
جمشید عارفی، فعال مدنی در غرب افغانستان به خبرگزاری راسک روز شنبه، ۲۹ ثور/ اردیبهشت، گفت که سرازیرشدن سیلابها در استان غور اوضاع کنونی را بحرانی کرده و خطر دیگری را با فروریزی منار جام برای غورنشینان به وجود آوردهاست.
به گفتهی او، اگر به منار جام استان غور بر اثر جاریشدن سیلابها کوچکترین صدمه وارد شود، معضلات زیادی را برای جامعهی غوری به بار خواهد آورد.
نامبرده ادامه میدهد که تمام تلاشها باید صورت گیرد تا نگرانی شهروندان استان غور در غرب افغانستان برطرف شود.
با این حال ربان صابری، یک تن از فرهنگیان استان غور به خبرگزاری راسک میگوید که منار جام این استان از جمله بناهای تاریخی به حساب میآید که از جایگاه والای در بین مردم برخوردار است.
او افزود که سرازیرشدن سیلابها آنهم چندین مرتبه در استان غور لرزه به جان شهروندان غوری انداخته و فروریزی این منار را نزدیک کردهاست.
وی خاطرنشان کرد که بیبندوباری گروه طالبان تمام فضا را مختل کرده و همه چیز در حالت فروپاشی قرار دارند.
موصوف بیان میکند که گروه طالبان نباید آنقدر بیفکر باشند که همه چیز را به حال خودش رها نمایند تا جامعه به سوی ویرانی سوق داده شود.
همچنان محمد نسیم، یک تن از باشندگان استان غور به خبرگزاری راسک گفت که سرعت سیلابها به شدت در اطراف منار جام زیاد بوده و این بنای تاریخی را به خطر روبهرو کردهاست.
وی میگوید که اگر شدت سیلابها در استان غور کمتر نشود، فروریزی این منار باستانی حتمی خواهد بود.
در این باره مقامهای گروه طالبان در استان غور تنها از آمار تلفات سیلابزدگان برای رسانهها خبر دادهاند، اما در رابطه به اقدامهای برای محافظت از این اثر تاریخی چیزی نگفتهاند.