خبرگزاری راسک: رسانههای بینالمللی گزارش دادهاند که دادستان دیوان کیفری بینالمللی، از این دادگاه خواسته است که حکم دستگیری نخستوزیر اسراییل، وزیر دفاع این کشور و رهبران ارشد گروه حماس را صادر کند.
بر بنیاد حکم این دادگاه یحیی سنوا، اسماعیل هنیه و محمد ضعیف از رهبران گروه حماس و همچنان بنیامین نتانیاهو و یوآوگالانت وزیردفاع این کشور به جرایم جنگی علیه بشریت متهم شدهاند.
این دادگاه، امروز دوشنبه ۳۱ثور/اردیبهشت، در اعلامیهای نگاشته است که «براساس شواهد جمعآوریشده و بررسی شده دلایل معقولی دارم که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسراییل، و یوآو گالانت، وزیر دفاع این کشور، مسوولیت کیفری جنایات جنگی را بر عهده دارند.»
این درحالیست که پس از صدور احکام دیوان لاهه سران اسراییل و گروه حماس در بیانیهای جداگانه واکنش خود را نسبت به صدور این حکم، ابراز داشتهاند که از این میان بنی گانتز وزیر کابینهی جنگ اسراییل، «صدور این احکام را محکوم کرد و مدعی شد که این رژیم وارد عادلانهترین جنگ شده و به اخلاقیترین شیوه ممکن در تاریخ میجنگند.»
وزیر دفاع اسراییل افزوده که این کشور به قوانین بینالمللی پابند است و یک نظام قضایی مستقل دارد و صدور چنین احکامی یک تصمیم کورکورانه است.
گانتز در ادامه تصریح کرده که پذیریش حکم دادستان کل لاهه جنایتی تاریخی است که پاک نخواهد شد.
افزون بر آن، اسموتریچ، وزیر دارایی اسراییل همینگونه روشن ساخته که پس از اعلام تصمیم دادستان دادگاه لاهه، همه مسوولان اسراییلی باید منتظر صدور حکم بازداشت خود باشند.
در همینحال، خبرگزاری رویترز به نقل از مقامهای ارشد گروه حماس گزارش داده که این جنش به صدور این احکام از سوی دادگاه کیفری بینالمللی واکنش نشان دادهاند.
رویترز گزارش داده که سامی ابوزهری از رهبران ارشد حماس در واکنش به این احکام گفته است که تصمیم دادگاه لاهه برای صدور حکم بازداشت سه نفر از رهبران این جنبش، در واقع برابر دانستن قربانی و جلاد است.
به گفتهی او، این تصمیم سران اسراییل را تشویق میکند که به جنایات جنگی ونسلکشی خود در نوار غزه ادامه بدهند.
دادگاه بینالمللی کیفری لاهه، این احکام را درحالی صادر میکند این آفریقای جنوبی ماه پیش، علیه نسلکشی اسراییل در نوار غزه به این دادگاه پرونده نسلکشی و جنایت جنگی گشوده بود.