خبرگزاری راسک: گزارشها از استان فراه در حوزهی غرب افغانستان حکایت از آن میکنند که مقامهای گروه طالبان تمام بازار تجارت، صنعت و سایر بخشها را در این استان در اختیار افراد وابسته به این گروه قرار دادهاند.
یکی از بازرگانان استان فراه که نخواست اسمش در خبر ذکر شود، به خبرگزاری راسک روز چهارشنبه، ۲ جوزا /خرداد، گفت که تمام مسایل بازرگانی و کسبوکار در اختیار افراد وابسته به گروه طالبان هست که دست و بال دیگر اقشار و اقوام جامعه را به جز از پشتونها بسته کردهاست.
به گفتهی او، موجودیت این وضع صبر و شکیبایی بازرگانان استان فراه را لبریز کرده، اما توان مقابله با مقامهای گروه طالبان را برای برقرای عدالت و برابری ندارند.
او بیان کرد، بیشتر بازرگانان استان فراه با تجارت در افغانستان خدا حافظی کرده و دیگر راهی برای ادامهدادن به این پیشه نخواهند داشت.
همچنان یک تن از باشندگان استان فراه مشروط برحفظ هویتش به خبرگزاری راسک گفت که تمام کسبوکارها در بازار ضعیف است و بروز این موضوع مشکلات فکری مردم را نسبت به گذشته افزایش دادهاست.
او بیان میکند که سرمایههای هنگفت مردم افغانستان با عملکرد ضعیف گروه طالبان به تاراج رفته و هیچ فردی هم نیست که از گروه طالبان در مورد این موضوع بازخواست کند.
او میگوید: «گروه طالبان قومگرا هستند و به جز از پشتونها دیگر اقوامی برای شان در افغانستان مورد تایید و اعتبار نمیباشد.»
با این وجود شماری از فعالان مدنی در غرب افغانستان تایید میکنند که خودخواهیهای افراد گروه طالبان دست همهگان را از پشت بسته و ضربهای بزرگی را برکار و روزگار تمام اقشار وارد کردهاست.
حکیم رضایی، فعال مدنی در غرب افغانستان به خبرگزاری راسک گفت که گروه طالبان از روز حضور شان در افغانستان و تاکنون به جز از منافع خود و گروه شان دیگری موضوعی را با مخالفان خود و جهانیان مطرح نکردهاند.
او گفته که گروه طالبان یک گروه “فاشیست و نژادپرست” هستند که به جز از منافع پشتونها و اعضای گروه شان دیگر به رشد، انکشاف، توسعه و پیشرفت فکر و توجهی را نداشته، نمیکنند و نخواهند کرد.
موصوف میافزاید که اگر نگاه گروه طالبان یک نگاه کلی به افغانستان میبود، امروزه حال و روز تمام اقوام کشور در گوشه و کنار جهان در این وضعیت قرار نمیداشت و افغانستانیها در زیر یک سایه میتوانستند زندگی مسالمتآمیز شان را دنبال کنند.
با مقامهای گروه طالبان در استان فراه خواستیم در مورد این خبر گفتوگوی را داشته باشیم، ولی آنها حاضر به صحبت نشدند.
گفتنیست که بیکاری و مشکلات شدید اقتصادی تمام اقشار جامعه به ویژه استان فراه و استانهای غرب افغانستان را به چالش کشیدهاست.