خبرگزاری راسک: صاحبان شماری از کارگاههای مبلسازی در استان هرات میگویند که میزان سفارشات مبل و فرنیچر در این استان، به طرز چشمگیری کاهش پیدا کردهاست.
آنان گفتهاند که تسلط دوبارهی گروه طالبان در افغانستان اقتصاد تمام خانوادهها به ویژه هراتنشینان را با رکود روبهرو کردهاست.
امید، صاحب یکی از کارگاههای مبلسازی در استان هرات به خبرگزاری راسک روز جمعه، ۴ جوزا / خرداد، گفت که تعداد سفارشات مبل و فرنیچر به طرز قابل ملاحظهای کاهش یافتهاست.
وی بیان میکند که پس از تسلط دوبارهی گروه طالبان بیشتر خانوادههایکه افغانستان را ترک نمودند، شهرنشین بودهاند.
نامبرده ادامه میدهد که در حال حاضر بیشتر افرادیکه در استان هرات و غرب افغانستان زندگی میکنند، از مناطق اطراف هستند.
وی تصریح میکند که رویهمرفته وضعیت کار و بار در استان هرات زیر صفر است و شماری از کارگاههای مبلسازی به خاطر مسایل بیکاری و عدم زمینهی اشتغالزایی کارگاههای شان را جمع کردهاند.
با این وجود خالد، صاحب یکی دیگر از کارگاههای مبلسازی در استان هرات، به خبرگزاری راسک گفت که از ۱۰ شاگردش بخاطر بیبازاری و کمبود سفارشات ساخت مبل و فرنیچر در حال حاضر تنها دو تن باقی ماندهاند.
او بیان میکند که اگر وضعیت کار و بار اینگونه ادامه داشته باشد، مجبور است که دروازهی کارگاهاش را مسدود کند و همین دو شاگردش را نیز جواب دهد.
او افزود که از یک طرف بیاقتصادی در بین مردم و از سوی هم افزایش قیمتها تاثیرات زیادی را بالای تمام طیفهای جامعه گذاشتهاست.
نامبرده علاوه میکند که اگر گروه طالبان به مانند دیگر کشورهای آسیایی میتوانست کمکهای اقتصادی را با قشر کسبهکار داشته باشند، هیچگاه مردم افغانستان در این فضای بداقتصادی قرار نمیگرفت.
همچنان قادر هاشمی، یک تن از باشندگان استان هرات به خبرگزاری راسک میگوید که قیمت یک سیت مبل در این استان، بیش از ۲۰ هزار روپیهی کابلی/ پول رایج افغانستان میباشد.
وی بیان میکند که در حال حاضر ۲۰ هزار روپیهی کابلی در بازار کنونی استان هرات حکم ۲۰۰ هزار روپیهی کابلی/پول رایج افغانستان را دارد که میتواند، هزار و یک مشکل باشندگان کشور را برطرف کند.
به گفتهی او با تسلط گروه طالبان دیگر مردم تمایلی به وسایل و لوازم خانه ندارند که بخواهند با حضور این گروه به زندگی شان سامان بدهند.
موصوف میافزاید: در گذشته انرژی و انگیزه بود که مردم هزار و یک قلم را برای خانههای شان خریداری میکردند، اما آن فضا در زیر سلطهی گروه طالبان امکانپذیر نیست.
گروه طالبان در استان هرات تاکنون برنامهی اقتصادی را برای رسیدگی به مشکلات و همچنان برای طبقهی کسبهکار روی دست نگرفتهاند.