خبرگزاری راسک: ضمیر کابلوف، نمایندهی ویژهی کرملین، در امور افغانستان، گفتهاست که پیشنهاد حذف گروه طالبان از فهرست سازمانهای ممنوعه در روسیه، برای تصمیمگیری نهایی به ولادیمیر پوتین رسیده است.
خبرگزاری تاس روسیه، امروز دوشنبه ۷جوزا/خرداد، در تازهترین گزارش خود در خصوص افغانستان نگاشته که نمایندهی ویژه این کشور در امور افغانستان، به این خبرگزاری گفته است که وزارتهای عدلیه و امورخارجه این کشور، طرحی را برای خروج گروه طالبان از سازمانهای ممنوعه روسیه، برای ولادیمیر پوتین، پیشکش کردهاند.
ضمیر کابلوف یا به باور برخیها «خلیلزاد روسیه» پس از رویکار آمدن گروه طالبان در افغانستان، هموار در تلاش لابیگری برای این گروه در درون کاخ کرملین بوده و سفیدنمایی این گروه تروریستی را مینمایند.
کابلوف در ادامه افزوده که تا اکنون، مسایلی زیادی وجود دارد که از سوی گروه طالبان درنظرگرفته شود تا این گروه از این فهرست اخراج شوند، از جمله شکلگیری حکومت فراگیری.
نماینده ویژه روسیه، باور دارد که اکنون امکان به رسمیتشناسی گروه طالبان از سوی این کشور، نسبت به زمانیکه این گروه تازه به سلطهی قدرت رسیدهبودند، محتملتر است.
کابلوف این سخنان را درحالی مطرح میکند که باورها بر اینست که ایالات متحده آمریکا، در یک پیمان، نابودگر برای افغانستان، به نام «دوحه» گروه طالبان را به سلطهی قدرت افغانستان رساند، تا برنامههای راهبردی خود را در منطقه از طریق اینگروه اجرایی نمایند.
در همینحال، کابلوف در هفتههای پسین گفته بود که گروه طالبان«دیگر دشمن روسیه نیستند.» به گفتهی او امکان دارد که این گروه دوستان شمار یک ما در منطقه نباشند اما دشمن ما هم نیستند.
نمایندهی روسیه درحالی از تامین روابط نیک با گروه طالبان سخن میزند که رویداد حمله بر یک کنسرت در این کشور که منجر به کشتهشدن نزدیک به ۲۰۰ تن گردید، گزارشها منتشر شده از سوی رسانهها و سازمانهای استخباراتی نشان داد که عاملان این حمله در سفری به افغانستان با مقامهای گروه طالبان در استان غزنی ملاقات داشتهاند.
گفته میشود که ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه(یا نماینده گروه طالبان در کاخ کرملین) در سه سال پسین نقش مهمی در تسهیل روابط روسیه با گروه طالبان داشته است، او پیش از این گفته بود که طالبان به روسیه به عنوان جانشین شوروی سابق اعتماد دارند.
به نظر میرسد روسیه با دانستن، ماهیت برنامه آمریکا، در آسیای مرکزی بهویژه کشورهای چین و روسیه، در تلاش است که با تامین روابط نیک با گروه طالبان، برنامههای آمریکا را در این کشورها بههم بزند.
کارشناسان پیش از این گفته بودند که آمریکا گروه طالبان را از بهر تهدیدهای امنیتی به کشورهای آسیای مرکزی به ویژه چین و روسیه، در یک توافقنامه پنهانی به قدرت رساندهاست که بخشی از آن، انتقال جنگجویان، چیچینی و ایغور جهت تخریب امنیت به این کشورها میباشد، و هفتهوار مبلغ ۴۰ میلیون دالر را برای تامین مخارج این گروهها میپردازد.