خبرگزاری راسک: نهاد جهانی بهداشت در تازهترین گزارش خود به مناسبت روز بینالمللی قاعدگی، اعلام میدارد که در جهان کنونی بیش از نیمی از دختران از نخستین دور قاعدگی خود آگاهی ندارند.
به گفته این سازمان، در عصر توسعه روزافزون بهداشت، هنوز قاعدگی به عنوان یک تابوی ناتمام و گسترده در میان دختران نوجوان موجود است و از آن احساس شرمندگی مینمایند.
این سازمان، امروز، سهشنبه ۸ جوزا/خرداد، در گزارشی بر ضرورت شدید، اقدام جهانی برای سلامت و بهداشت قاعدگی در مکتبهای دخترانه تاکید کردهاست.
سازمان بهداشت جهان تاکید میورزد که با درنظرداشت ضرورت میلیونها دختر به کمکهای بهداشتی، عدم دسترسی به امکانات، عدم دسترسی به اطلاعات، آموزش، محصولات و خدمات، و همچنان امکانات ناکافی و نابرابری، نیازهای بهداشتی و بهداشتی قاعدگی در جهان نادیده گرفته شده است.
بر بنیاد گزارش سازمان جهانی بهداشت در جهان تنها ۳۰ کشور وجود دارد که به یکی از شاخصهای توصیهشده سلامتی توجه کردهاند.
این سازمان افزوده که شرم از قاعدگی در دختران میتواند بر سلامت روان آنها تأثیرات منفی داشته باشد.
در ادامه گزارش آمده است که در نتیجهی پژوهشهای مشترک میان، سازمان بهداشت جهانی و یونیسف، دریافتهاند که در کشورهای توسعهیافته، از میان هر پنج مکتب در دوی آنها آگاهیدهی در مورد قاعدگی برای دانشآموزان ارایه میشود.
این پژوهش نشان میدهد در کشورهای که توسعه کمتر دارند این تعداد از هر پنج مکتب به یک مکتب و در کشورهای ناتوسعه مانند افریقایی، در هر ده مکتب یک مکتب، برای دانشآموزان دختر در مورد این تابوی ناتمام، آموزش میدهند.
ناگفته نباید که دختران نوجوان افغانستان پس از رویکارآمدن گروه طالبان، و محرومیت آنها از رفتن به مکتبها ودانشگاه، در نزدیک به سه سال، از آگاهی و آموزش قاعدگی به دور ماندهاند و همچنان، نبود برنامههای آگاهیدهی از سوی نهادهای مربوطه، این نوجوانان را در عدم آگاهی محض قرار دادهاست.
گفتنیست که سازمان بهداشت جهانی و سازمان حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، امروز ۲۸ می، ۸خرداد را به عنوان روز بینالمللی قاعدگی، نامگذاری کرده است.
این سازمان همهساله در چنین روزی، گزارشهای تازه را در مورد قاعدگی و آسیبپذیری دختران نوجوان از این تابو را بیان می کند.