رییس جمهوری پیشین قرغیزستان، بهحیث نماینده ویژهی سازمان ملل متحد و رئیس یوناما در افغانستان گماشته شد. آگاهان میگویند که احیای حقوق بانوان افغانستان مهمترین ماموریت رئیس جدید یوناما در افغانستان است. “آنتونیو گوتِرِش” دبیر کُل سازمان ملل متحد خانم “روزا اوتانبایوا” رییس جمهوری پیشین قرغیزستان را بهحیث نماینده ویژهی سازمان ملل متحد و رئیس یوناما در افغانستان تعیین کرد.
نصیر احمد فایق سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد با استقبال از انتصاب خانم روزا اوتانبایوا بهمثابهی نماینده ویژهی سازمان ملل متحد در افغانستان او را از شمار رهبران موفق و یکی از شخصیتهای با تجربهی علمی و عملی در بخش دیپلماسی و روابط بینالملل دانست. فایق در ادامه افزود: «امیدواریم تحت رهبری وی دفتر یوناما بتواند در وضعیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و بشری افغانستان نقش سازندهای را ایفا کند.»
در همین حال یک آگاه مسایل سیاسی بر این باور است که سازمان ملل متحد با انتخاب خانم روزا اوتانبایوا، میخواهد حقوق بانوان را -به ویژه در زمینهی آموزش و کار- در افغانستان تحقق بخشد. طارق فرهادی آگاه مسایل سیاسی گفت: «اصلاٌ فکر می کنم که تحقق حقوق زنان در افغانستان حالا برای ملل متحد مهمترین مسئله است. این خانم اگر بتواند طالبان را متقاعد بسازد که مکاتب دختران را باز کنند و زنان دوباره به کار اجازه داده شوند، کار بزرگی را انجام دادهاست.»
به ترتیب استفان دی میستورا از سال ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۱۱، یان کوبیش از سال ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۱۴، نیکلاس هایسم از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۱۶، یاماماتو تدامیچی از سال ۲۰۱۶ تا سال ۲۰۲۰ و دبرا لاینز از سال ۲۰۲۰ تا سال ۲۰۲۲ ماموریت یوناما در افغانستان را برعهده داشتند.
منبع:
آمو ۲۰۲۲/۰۴/۰۹