خبرگزاری راسک: نمایندهی کشور مالتا در سازمان ملل، خواستار فشار بیشتر بر طالبان برای تغییر وضعیت حقوق بشر در افغانستان شد.
ونیسا فریزیر با حمایت از جرم انگاری آپارتاید جنسیتی در افغانستان، گفت استکه مسئلهی به رسمیت شناختن طالبان در حال حاضر مطرح نیست.
خانم فریزیر در گفتوگو با خبرنگاران افزوده، کشور مالتا در خط مقدم شناسایی آپارتاید جنسیتی بهعنوان «جنایت علیه بشریت» بوده و در این راستای حمایت از زنان و دختران افغانستان تلاش کرده است.
نمایندهی کشور مالتا در سازمان ملل متحد تاکید کرد طالبان برای به رسمیت شناخته شدن باید عضو جامعهی جهانی باشد و با رعایت توافقنامههای سازمان ملل، مسوولیت خود را بهعنوان «یک دولت» انجام دهد.
ونیسا فریزیر در این مورد گفت:«اگر طالبان به دنبال شناسایی است باید مکلفیتهای خود را از جمله برگزاری انتخابات شامل نامزدان و رایدهندگان زن انجام دهد.»
او با تاکید بر حضور زنان و جامعهی مدنی در نشست سوم دوحه، گفت حمایت از جامعهی مدنی و نقش که آنها بازی میکنند یک اصل است.
نمایندهی کشور مالتا در سازمان ملل متحد نیز تاکید کرد که شورای امنیت نمایندهی ویژهای را برای افغانستان تعیین کند تا با تمرکز بر وضعیت افغانستان، با طالبان کار کند.
نمایندهی مالتا روز جمعه در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان گفت که شماری از مقامهای طالبان با گروه داعش ارتباط دارند و برخی از آنها به دلیل این روابط برکنار شدهاند.
خانم ونیسا فریزیر در نشست شورای امنیت وضعیت زنان افغانستان را شوکه کننده خواند و گفت که رسیدن به یک افغانستان با ثبات و امن، بدون نقش زنان و احترام به تکثر اجتماعی افغانستان ممکن نیست.
بهگفتهی او، افغانستان با یک بحران بشری روبروست و ۲۳ میلیون تن از شهروندان افغانستان به کمکهای بشردوستانه بینالمللی نیازمند استند.
پیشتر ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی سازمان ملل برای افغانستان در گزارشی با تاکید بر آپارتاید جنسیتی در افغانستان گفت که خشونت علیه زنان افغانستان قوی و گسترده است. او از جهان خواست آپارتاید جنسیتی را بهعنوان جنایت علیه بشریت به رسمیت بشناسند.
اخیرا کنشگران حقوق بشر در افغانستان نیز کارزاری را برای به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی راه اندازی کردهاند