خبرگزاری راسک: چهارمین دور نشست روند وین برای افغانستان دموکراتیک با حضور احمد مسعود و شماری دیگر از مخالفان طالبان در اتریش آغاز شد.
این نشست روز دوشنبه، چهارم تیرماه با شرکت احمد مسعود، رهبر جبههی مقاومت ملی، محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، رنگین دادفر سپنتا، وزیر خارجه و مشاور شورای امنیت دولت پیشین، و شماری از سران و اعضای نهادهای سیاسی و مدنی افغانستان آغاز شد.
علیمیثم نظری، رییس کمیتهی روابط خارجی جبههی مقاومت ملی، در پیامیکه در شبکههای اجتماعی منتشر کرد، نوشت:«پس از نزدیک به سهسال از وحشت و استبداد طالبانی، اکنون مردم افغانستان به یکپارچگی سیاسی و اجماع برای ترسیم آیندهی کشورشان نزدیکتر شدهاند.»
نظری افزود که در چهارمین دور نشست روند وین برای افغانستان دموکراتیک، رهبران، نمایندگان و اعضای بیش از ۶۵ گروه سیاسی، مدنی و شخصیتهای مستقل حضور دارند.
نخستین دور این نشست آوریل ۲۰۲۲ برگزار شد. پس از آن شرکتکنندگان روی چارچوبی برای ادامهی این گفتوگوها کار کردند.
رییس کمیتهی روابط خارجی جبههی مقاومت ملی تصریح کرد:«روند وین برای چهارمین بار نیروهای سیاسی و مدنی را دور هم آورد تا برای یک آینده مردمسالار برای افغانستان با هم کار کنند.»
علیمیثم نظری نشست مخالفان طالبان در وین را جایگزین روندهایی دانست که در آنها از طالبان دعوت میشود و از دولتهای جهان خواست که «سیاست شکستخورده مماشات و خیالبافی» را کنار بگذارند و «از روندهای سیاسی که هدف آن خدمت به مردم و بازگرداندن عزت و مشروعیت به افغانستان است»، حمایت کنند.
روند وین برای افغانستان دموکراتیک با میزبانی انجمن دیپلماسی برونو کرایسکی برگزار میشود که از سازمانهای فعال در عرصهی راهاندازی روندهای گفتوگو و مذاکره در زمینه صلح است. انتظار میرفت شماری دیگر از رهبران سیاسی دولت پیشین افغانستان از جمله عطامحمد نور و صلاحالدین ربانی از رهبران حزب جمعیت اسلامی و عبدالرشید دوستم، رهبر حزب جنبش ملی اسلامی، نیز در این نشست شرکت کنند، اما به دلایلی که هنوز روشن نیست، در این نشست غایباند.
شرکتکنندگان نشست روند وین برای افغانستان دموکراتیک پیشتر نیز بیش از همه بر شکلگیری اتحاد سیاسی، همبستگی و اجماع نظر برای آیندهی افغانستان تاکید کردند. در قطعنامههای این نشست هم بر این مسئله تاکید شد اما احزاب و جریانهای سیاسی هنوز به این هدف دست نیافتهاند. با این حال از میان مخالفان طالبان دو جبهه که عملا در داخل افغانستان با طالبان میجنگند، اخیرا به توافق و همبستگی دست یافتهاند.