خبرگزاری راسک: رزماری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه در جلسهی با خبرگزاریها گفت در نشست سوم دوحه گفتوگوی دربارهی به رسمیت شناختن طالبان نخواهد بود و این نشست نیز بین افغانستانیها نیست.
او در مورد انتقادها از دعوت نشدن زنان و جامعهی مدنی افغانستان گفت که این «نشستی بین افغانستانیها نیست.»
او افزود: «میخواهم تاکید کنم نشست دوحه یک فرآیند است. از ما انتقادهای زیادی شده استکه چرا زنان افغانستان، چرا جامعهی مدنی در گفتوگوها حضور ندارد؟ باید بگویم که این یک گفتوگوی بین افغانستانیها نیست.»
او گفت: «امیدوارم روزی به آنجا برسیم، اما در حال حاضر در آن مرحله نیستیم.»
معاون دبیرکل از دیدار گفته و افزوده، قرار است در روز دوم نشست دوحه در ۱۱ سرطان با نمایندگان جامعهی مدنی و زنان افغانستان دیدار کرد.
گفته شده در این نشست از نمایندگان ۲۵ کشور دعوت شده است. خانم دیکارلو گفت که تعامل با طالبان به معنای به رسمیت شناختن نیست.
دیکارلو گفت: «این نشستی برای به رسمیت شناختن نیست. این نشست به رسمیت یافتن طالبان منتهی نخواهد شد… داشتن تعامل به معنای به رسمیت شناختن نیست. این جلسه دربارهی طالبان هم نیست، دربارهی افغانستان و مردم آن است.”
پیش از این، طالبان دعوت نشدن از نمایندگان جامعهی مدنی و زنان را یکی از شرایط حضور خود در نشست دوحه عنوان کرده بودند که از سوی سازمان ملل پذیرفته شد.
دیکارلو از عدم امکان دیدار طالبان با رییس سازمان ملل گفته است:«طالبان خواهان دیدار با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل بودند.»
او گفت که ریاست نشست را به عهده دارد، از این رو، امکان دیدار هیئت طالبان با دبیرکل سازمان ملل در دوحه میسر نیست.
دیکارلو تاکید کرد که هدف نشست دوحه متعهد کردن طالبان به قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل است. او ابراز امیدواری کرد که سازمان ملل به صورت گام به گام به این هدف دست یابد.