خبرگزاری راسک: به اساس اطلاعات که نشر شده، هشت نفر به نمایندگی از زنان و جامعهی مدنی افغانستان در نشست حاشیهای دوحه شرکت کردهاند.
براساس اطلاعات، قدیم ویار، زهره صبا و زهره بهمن که هر سه در زمینهی مدیریت نهادهای غیردولتی کار کردهاند، حضوری در این نشست شرکت کردهاند و فریده مهذب، طیبه هاشمی و مدینه محبوبی که چهرههای تازهای در جامعهی مدنی قلمداد میشوند و عمر صمد، سفیر سابق افغانستان در کانادا، آنلاین در این نشست شرکت کردهاند.
منابع اگاه میگویند که بسیاری از شرکتکنندگان زیر نام جامعهی مدنی طرفدار تعامل جهان با ادارهی طالبان اند. فعالان افغانستانی میگویند سوالهای جدی دربارهی ترکیب هیات جامعهی مدنی وجود دارد.
این فعالان افغانستان میگویند بیشتر افرادی که زیر نام جامعهی مدنی و به نمایندگی از زنان در این نشست شرکت کرد یا چهرههای ناشناخته هستند یا مواضع نزدیک به طالبان دارند، که از نام زنان و جامعهی مدنی سوءاستفاده میکنند.
منتقدان این نشست میگویند این افراد بدون توجه به وضعیت ناگوار وضعیت حقوق بشر در افغانستان طرفدار تعامل جهان با طالبان هستند.
این در حالی استکه سه چهرهی مطرح حوزهی حقوق بشر حبیبه سرابی، زبیده اکبر و نبیلا مصلح این جلسه را به دلیل حاشیهای بودن، تحریم کردند. و با دعوت سازمان ملل جواب رد دادند.
در نشست سوم دوحه از زنان دعوت نشده بود و تنها از سه زن دعوت شد که آنها نیز نشست را تحریم کردند و گفتند، در این نشست جای برای نیمپیکر جامعه(زنان) نیست. هر نشست که در آن زنان در حاشیه باشند، فاقد اعتبار است.
پیش از این فعالان جامعهی مدنی این نشست را نیز تحریم کردند.