خبرگزاری راسک: سیلابزدهگان در شهرستان مرغاب استان غور که خانههایشان را در سیلابهای ویرانگر از دست دادهاند، در هفتههای پسین به شهر فیروزکوه، مرکز این استان، آواره شدهاند و اکنون در وضعیت دشوار زندگی بسر میبرند. براساس آمارهای مردمی، نزدیک به ۴۰۰ خانوادهی آسیبدیده از روستاهای شهرستان مرغاب در منطقهی «پشته گاومرک» شهر فیروزکوه جابهجا شدهاند.
این در حالی استکه سیلابهای اخیر در استان غور خسارات هنگفت مالی و تلفات جانی زیادی بهجا گذاشته است. اکثریت آسیبدیدهگان در مناطق دوردست غور به دلیل عدم دسترسی به خدمات صحی، نبود امکانات و بیتوجهی نهادهای مددرسان به مرکز این استان آمدهاند.
طبق آمارهای مردمی، نزدیک به ۴۰۰ خانوادهی سیلابزده از روستاهای مختلف شهرستان مرغاب استان غور به منطقهی «پشته گاومرک»، از مربوطات شهر فیروزکوه، آمدهاند که در وضعیت دشوار بهسر میبرند.
منابع مردمی میگویند وضعیت زندگی این افراد وخیم است و در شرایط بدی زندگی قرار گرفتهاند.
بیجاشدهگان مرغاب که اکنون در خیمهها در شرق شهر فیروزکوه زندهگی میکنند، با ابراز نگرانی از وضعیت دشوار زندهگی خود میگویند که برای زنده ماندن، مناطق خود را ترک کردهاند، اما در این جا نیز در وضعیت بد بهسر میبرند و انتظار دارند که از سوی نهادهای مددرسان مورد حمایت قرار گیرند.
این افراد که از روستاها به مرکز غور آمدند که مورد توجهی نهادهای مددرسان باشند تا از سختی و گرسنگی تلف نشوند، اما نهادهای مددرسان به دادشان نرسیده و به حمایت شان نکوشیدهاند.
گل احمد، باشندهی مرغاب، میگوید که خانهاش را سیل برده و اکنون در منطقهی «پشته گاومرک» در خیمه روز و شب میگذراند. او میافزاید که به امید روزهای بهتر مرغاب را به قصد فیروزکوه ترک کرده، اما در این جا با دشواریهای فراوانتر روبهرو شده است.
بسیار دیگر از سیلابزدگانِ که به مرکز غور آمدهاند، هنوز در شرایط بد زندگی بسر میبرند و نهادهای مددرسان حمایت شان نکرده است.
گل احمد گفت: «سیلابهای امسال همه چیز ما را گرفت. خانه ما از بین رفت، تمام داروندار ما زیر خاک و سنگ شد. سه و چهار ماه با بدبختی به مرغاب زندهگی کردیم، اما دیگر چارهی نبود و مجبور شدیم و به فیروزکوه آمدیم.»
این بیجاشدهی غوری میگوید که برای امید به زندهگی بهتر ترک دیار کرده، اما در فیروزکوه نیز در گرسنهگی و بیسرپناهی بهسر میبرد.
فضل احمد، از باشندهگان روستای جنداک شهرستان مرغاب، میگوید که امکانات زندهگیاش را سیل برده و مجبور شده تن به آوارهگی بدهد. او مدعی استکه در شهر فیروزکوه نیز به آب و نان دسترسی لازم ندارد.
آسیبدیدهگان از سیلابهای اخیر غور تاکید میکنند که ۳ تا ۴ ماه را در روستاهای خود در وضعیت دشوار بهسر بردیم و اکنون برای زنده ماندن به فیروزکوه آمدهایم، در حالی که در این جا نیز وضعیت سختی حکمفرماست.
سیلابهای اخیر در نقاط مختلف غور خسارات هنگفت مالی بهجا گذاشته، اما کمتر مورد توجه نهادهای دولتی تحت کنترل طالبان و موسسات کمکرسان بوده است.