خبرگزاری راسک: طاهر زهیر، وزیر اطلاعات و فرهنگ پیشین، در یادداشتی در شبکهی اجتماعی اکس با اشاره به رفتار طالبان نوشت آنچه امروز در کشور جریان دارد، آشکارا کشت کردن نفرت است.
زهیر در این یادداشت افزوده: «تحقیر و توهین افراد بخاطر زبان، مذهب و قومشان، از نفرت ناشی میشود.»
استاندار پیشین بامیان، که پس از کنار گذاشتن روش مبارزهی مسلحانه علیه طالبان از افغانستان بیرون شده است، باور دارد کسانیکه اکنون زمام امور را به دست دارند، با رفتار و گفتار خود دیگران را تحقیر میکنند.
زهیر یک مدت پس از سقوط افغانستان بدست طالبان، سلاح بدست گرفت و با نیروهای طالبان جنگید، سپس از کوه پایین شد و سلاح گذاشت.
او پیشتر در یادداشتی دیگر در شبکهی اجتماعی اکس نوشته بود که «در یک کشور چندقومی منازعه از آن جا آغاز میشود که قومی خود را ارباب و اقوام دیگر را برده تلقی کند.»
آقای زهیر در این رشته یادداشت همچنین با اشاره به برخورد قومی طالبان از اصطلاح «هژمونی» استفاده کرد و نوشت که این گروه از «مذهب» برای «تحکیم سلطهی قومی» خود به عنوان ابزار کار میگیرد.
او گفته است: «تمام سعی و تلاش بر آن استکه اقوام فرودست قانع شوند و قبول کنند که منفعت قوم حاکم منفعت آنها نیز است.»
استاندار پیشین بامیان با اشاره به اینکه در نظامهای دیکتاتوری رابطه میان مردم و حکومت «ترس» است، نوشت که «ترس از طریق اعمال زور به دست میآید. تفنگ و استفاده از خشونت فوریترین تابعیت را به بار میآورد.»
او هشدار داد که «ترس و وحشت اما روزی به پایان میرسد و خشونت مبتذل و ناکارآمد میشود.»
گروه طالبان عمدتا متشکل از پشتونها است و در حکومت این گروه شمار افراد کمی از اقوام دیگر در سطوح میانی و پایین کار میکنند.
این گروه همچنین زنان را به دلیل جنسیت آنها از کار منع کرده و محدودیتهای شدیدی بر زندگی اجتماعی آنها وضع کرده است.
طالبان به اعتراضات داخلی و بینالمللی به محدود کردن مشارکت اقوام دیگر و زنان در مدیریت امور، اعتنایی نکرده است.