شهسوار سنگروال
اظهارات برژینسکی در مورد پاکستان: جان جی ریگان، نماینده CIA در پاکستان در۱۹۷۷، در مورد خواسته های پاکستان چنین میگوید:
در سال ۱۹۸۱ برژینسکی مشاور امنیت رئیس جمهور امریکا “کارتر” (در زمان دولت ریگان) می خواست ۴۰۰ میلیون دالر به پاکستان بدهد، اما ضیاءالحق قبول نکرد و گفت این مقدار پول چون قطرهای از اقیانوس است. ۳ میلیارد دالر که پارلمان امریکا برای مصر تصویب کرده بود، پاکستان خود را مستحق آن می دانست. ضیاء به وضوح می گفت که این جنگ امریکاست و پاکستان فقط میزبان و پیشبرنده آن است … وی تاکید میکرد که فرصت خوبی برای آمریکا جهت انتقام گرفتن از شوروی بر سر جنگ ویتنام است.
سازمان های تروریستی القاعده و امثال آن در پاکستان متولد شدهاند… و امروز تهدید القاعده و تروریسم داعش برای کل جهان است.
با چنین زمینهای پاکستان هم اکنون درگیر جنگی چند جانبه شده که عبارتند از:
۱. جنگ با هند بر سر کشمیر
۲. جنگ با ایران با حمایت از جندالله
۳. جنگ با روسیه بر سر چچن
۴. جنگی علیه آسیای مرکزی به نام ترکستان شرقی
۵. جنگ با ناتو و امریکا با حمایت از القاعده
۶ جنگ با چین با حمایت از مسلمانان سین کیانگ
۷. جنگ علیه افغانستان بر سر پشتونستان با حمایت از [طالبان و ] داعش.
در زمان حمله شوروی، ویلیام کیسی یکی از اعضای بسیار فعال سیا بود، و از حامیان قوی اعضای جهادی به حساب میآمد. ویلسن نیز در سال ۱۹۸۴ پول زیادی را به شکل مخفی از بودجه سیا برای افغانستان فرستاد تا به مجاهدین افغانستاتی بدهد. طیاره کیسی همیشه در شب مخفیانه با تعدادی از قومندانان با میانجیگری اختر عبدالرحمن ملاقات می کرد و سپس در تاریکی شب ناپدید می شد.
چنین اقداماتی است که منطقه را به وضعیت بحرانی کنونی رسانده و پاکستان را مکانی امن برای تروریست ها ساخته است که نمونه هایی از آن به شرح زیر است:
در نمایندگی احرار هند و سایر مناطق قبیله ای گروهی به نام «جماعت الاحرار» که قبلاً «احرار هند» نامیده می شد به رهبری «قاسم خراسانی» تشکیل شد که در آن رهبران چارسده، باجور، ورکزی و تعدادی از سران مناطق دیگر شامل بودند. همه این گروه های تروریستی باعث بدبختی افغانستان شده اند، زیرا خود بن لادن اولین عضو اخوان المسلمین بود که به لاهور پاکستان اعزام شد و فعالیت های خود را در افغانستان شروع کرد.
لشکر طیبه و حمله بمبئی؛ در سال ۱۹۸۰ حافظ سعید و زکی الرحمن فرمانده نظامی لشکر طیبه به ۱۰ نفر آموزش تروریستی دادند. ذکی الرحمن سه زن و هشت فرزند داشت که یکی از پسرانش در کشمیر کشته شد. این گروه تروریستی یک کشتی ماهیگیری را ربودند و سپس این مهاجمان به طور غیر قابل باوری به بمبئی حمله کردند و جنگ به مدت ۴۸ ساعت ادامه یافت و ۱۶۶ نفر از جمله ۶ امریکایی و یک دختر ۱۳ ساله کشته شدند.
وقتی سفیر امریکا در اسلام آباد با کیانی و پاشا ملاقات کرد و از آنها در مورد این حادثه اطلاعاتی خواست در حالیکه آنها دست داشتن در این حادثه را انکار کردند، غوغایی در امریکا به پا شد. این در حالی است که «ISI» یک دهه لشکر طیبه را تمرین داده بود که در نهایت به این حادثه منجر شد. سیا در جریان تحقیقات خود متوجه شد که ISI در این حمله دست داشته و “کیانی” مسئول سیاست های مخفیانه در کشمیر و افغانستان بوده است.
جدای از این آی اس ای، ۲۸ مرکز آموزشی تروریستی مانند آن ساخته بود و حدود ۱۰۰۰۰۰ تروریست را برای حملات خود آماده کرده بود. اجمل قصاب نیز در اعترافات خود نشان داد که I.S.I در این حمله به آنها کمک کرده است. بر این اساس، سیا اعترافات اجمل قصاب را با پاشا در میان گذاشت، اما پاشا به او گفت که سؤالات خود را کتباً مطرح کند. از سوی دیگر، زمانی که کرزی و بوش در ارگ ملاقات کردند، بوش به کرزی گفت که گپ های شما در مورد آی اس آی درست است.