خبرگزاری راسک: شهروندان افغانستان از زندگی در سایهی طالبان بیزار استند و تلاش میکنند هرچه زود این کشور را ترک کنند.
آنان کوشش میکنند به یکی از کشورهای غربی پناه ببرند تا زندگی امن و آرام داشته باشند و از قتلهای مرموز، از ناامنی و از فقر دور باشند.
سازمان ملل متحد بهتازهگی گزارش داده که از سال ۲۰۲۰ تا کنون ۸ میلیون تن افغانستان را ترک کردهاند.
در همینحال، شمار زیادی از شهروندان میگویند که وضعیت رقتبار و خفقانآور در رژیم طالبان سبب شده که حتا آنانی که زندهگی بهتر دارند نیز به فکر ترک کشور باشند. این شهروندان میگویند که محرومیت زنان و دختران از حقوق اساسیشان، انتقامجویی و تداوم تیربارانها، ظلم و ستم، برپایی دادگاههای صحرایی، منع فعالیت احزاب سیاسی و نبود آزادیهای مدنی و گسترش فقر و بیکاری از عوامل اصلی ترک گروهی کشور و بیزاری شهروندان از حاکمیت طالبان است. به باور شهروندان، طالبان از مردم میخواهند که بهعنوان برده زندهگی کنند و حق اعتراض، انتقاد و مشارکت در هیچ بخش از زندهگی جمعی را نداشته باشند و این گروه مسوول تمام امور از جمله امور حوزهی شخصی زندهگیشان نیز باشند. فضای پولیسی، «ملاسالاری»، انحصارگرایی قومی و سیاسی و بازداشتها و کوچهای اجباری سبب شده که مردم آیندهی خود را در کشور تاریک ببینند و همه به فکر فرار از کشور باشند.
شهروندان کشور میگویند زندگی برای شان سخت شده است و طالبان همه روزه محدودیتهای بیشتری بالای شان وضع میکنند. برای همین، تلاش میکنند از افغانستان خارج شوند. شهروندان میگویند که جوانان کشور همه در آرزوی فرار از کشور و پناه بردن به یک کشور امن استند.
این در حالی استکه سازمان ملل متحد گزارش داده که از سال ۲۰۲۰ تا کنون نزدیک به ۸ میلیون تن از شهروندان افغانستان، کشورشان را ترک کردهاند. به گفتهی این سازمان، ۸۵ درصد آنان به کشورهای همسایه، عمدتاً ایران و تقریباً یک میلیون تن دیگر به اروپا مهاجرت کردهاند.
براساس آخرین دادههای سازمان بینالمللی مهاجرت، تقریباً ۷۰ درصد از شهروندان افغانستان بهدلیل کمبود فرصتهای شغلی در کشورشان به ایران رفتهاند. همچنان در گزارش گفته شده که در سال ۲۰۲۳، نزدیک به ۱ میلیون مهاجر از ایران به افغانستان برگشتهاند که ۷۰ درصد آنان فاقد مدارک قانونی بوده و ۶۰ درصد دیگر به اجبار بازگردانده شدهاند.
در گزارشی که از سوی سازمان ملل متحد به نشر رسیده، آمده که بسیاری از شهروندان افغانستان بهدلیل مشکلات در اخذ پاسپورت و ویزه، از مسیرهای غیررسمی مهاجرت میکنند که اغلب برای عبور از مرزهای غیررسمی به قاچاقبران پول میدهند. به گفتهی این سازمان، بیشتر مهاجران برای تامین هزینهی سفر خود مجبورند پول قرض کنند یا اموال خانواده خود را بفروشند.
شهروندان افغانستان از بیکاری و فقر شکایت دارند، آنان میگویند طالبان مقصر فقر و بیکاری در کشور استند. شهروندان میگویند طالبان حکومت را گرفتند به جای اینکه کاروبار زیاد شود، بیکاری افزایش پیدا کرد و محدودیتها بالای ما وضع شد و آزادی ما سلب شد.
این در حالی استکه شماری زیادی از مهاجران افغانستانی غیر قانونی از ایران و پاکستان اخراج میشوند.
شورای مقاومت: طالبان صلاحیت تصمیمگیری دربارهی نمایندهگیهای دیپلماتیک افغانستان را ندارند
خانوادهی یک نظامی پیشین که توسط طالبان کشته شد، خواهان عدالت هستند
حنفی: نخستینبار جهاد در برابر شوروی از دره پنجشیر به رهبری احمد شاه مسعود آغاز شد
ملاله یوسفزی: در «آپارتاید جنسیتی» نظاممند طالبان زنان با تهدیدهای غیرقابل قبول روبهرو اند
۲۹۳ میلیون دلار از کمکهای افغانستان توسط طالبان به یغما رفته است
فردا نشستی در مورد وضعیت زنانِ افغانستان در کانگرس آمریکا برگزار میشود
جبههی آزادی مدعی کشتن یک عضو گروه طالبان در نجرابِ استان کاپیسا شد
هریس وکیل مدافع یک مجرم حامی طالبان و القاعده را مشاور کمپین انتخاباتیاش گماشت
جانباختن یک نظامی پیشین پس از آزادی از زندان استخبارات طالبان در کابل
جبههی آزادی دلیل کاهش حملات خود علیه طالبان را ماه رمضان و دو عید اعلام کرد