خبرگزاری راسک: در آستانهی سومین سالگرد سقوط افغانستان بهدست طالبان، گروهی از فعالان افغانستانی در شهر اشتوتگارت آلمان گردهم آمدند و علیه سیاستهای زنستیزانهی طالبان اعتراض کردند.
این گروه طالبان را سرکوبگر و تروریست خواندند و همچنان از جامعهی جهانی خواستند از تعامل با طالبان خودداری کرده و آپارتاید جنسیتی در افغانستان را به رسمیت بشناسد.
دهها تن از فعالان حقوق زنان و جامعهی مدنی افغانستان مقیم آلمان روز شنبه در این گردهمایی اعتراضی، اداره طالبان را «رژیمی مبتنی بر آپارتاید جنسیتی» خواندند و تأکید کردند که این گروه هیچ ارتباطی با جامعهی افغانستان ندارد.
این فعالان افغانستانی با صدور قطعنامهای از جامعهی جهانی خواستند از به رسمیت شناختن طالبان خودداری کنند.
پروانه ابراهیمخیل نجرابی، یکی از فعالان حقوق زنان، با اشاره به سخنان برخی از مقامات آلمانی درباره ضرورت تعامل با طالبان، گفت که جمهوری فدرال آلمان نباید طالبان را به رسمیت بشناسد. وی تأکید کرد که آلمان نباید وارد تعامل با گروه «تروریستی طالبان» شود.
او گفت تعامل با طالبان به معنای پشت پا زدن به مردم افغانستان است.
ابراهیمخیل، از فعالان شناختهشدهی زنان استکه توسط طالبان بازداشت و در زندان این گروه شکنجه شد.
این فعالان افغانستانی در اعلامیهای نوشتند که تبعیض ساختارمند علیه زنان و دگرباشان جنسی در افغانستان تحت کنترول طالبان، مصداق بارز آپارتاید جنسیتی است و سازمان ملل باید این واقعیت را به رسمیت بشناسد.
آنان همچنین خواستار توقف کمک به طالبان تحت عنوان کمکهای بشردوستانه و اعمال تحریم علیه رهبران طالبان شدند.
این فعالان تأکید کردند که جهان باید از «تعامل با لابیگران» طالبان که به عنوان نمایندگان مردم افغانستان معرفی میشوند، اجتناب کند.
آنان خواستار محاکمهی جنایتکاران جنگی شدند و بیان داشتند که بدون تأمین عدالت، صلح در افغانستان برقرار نخواهد شد.
این گروه از جامعهی بینالمللی خواستند که در راستای دستیابی مردم افغانستان به سرنوشت خویش، همکاری کنند. آنان از جامعه بینالمللی خواستند که مردم افغانستان را برای تشکیل یک «دولت عبوری» یاری رسانند.
این فعالان در این گردهمایی نمایشی از بدرفتاری طالبان با زنان و شهروندان افغانستان را اجرا کردند.