خبرگزاری راسک: خبرگزاری جمهور-بامیان در گزارش خود نوشته استکه پس تسلیمدهی بامیان به طالبان، اعضای این گروه موترها و دارایی مردم را چور و چپاول کردند.
در این گزارش آمده است: «۲۳ اسد سال ۱۴۰۱، ساعت ۱۰ قبل از ظهر بامیان به طالبان تسلیم داده شد؛ افراد طالبان در اولین فرصت ورود به بامیان چپاول داراییهای عامه را آغاز کردند و پس از سرقت ادارات دولتی به اموال شخصی مردم روی آوردند. این وضعیت ۱۵ روز ادامه داشت و در این مدت افراد طالبان علاوه بر تاراج دارایی های عامه صدها موتر شخصی از شهروندان بامیان را زورگیری و یا سرقت کردند. موزیم بامیان نیز تاراج شد.»
خبرگزاری جمهور-بامیان گفته استکه وقتی طالبان داخل شهر بامیان شدند افراد آنها به سرقت و غصب موترهای مردم شروع کردند.
این خبرگزاری گفته است مولوی انس عزیزی استاندار نام نهاد، مولوی صدیقالله شاهین مسافر قومندان امنیه، ملا مقبولاحمد وقاص رییس ادارهی امر به معروف، قاری موسی نصرت مسوول نظامی، مولوی مهدی مجاهد رییس استخبارات اولین افراد طالبان بودند که وارد بامیان شدند.
پس از وارد شدن اینها وسایل و موترهای مردم ناپدید شد.
این خبرگزاری در گزارش خود نوشته است: «در ۱۳ عقرب همان سال پس از اینکه ظلم و زورگیری طالبان در برابر مردم هزاره از حد گذشت مولوی مهدی از طالبان هزارهتبار با مولوی مقبولاحمد وقاص درگیر شد که در نتیجه سه تن زخمی شدند. دو روز پس از این درگیری مولوی انس عزیزی به دلیل عدم مدیریت وضعیت از این سمت برکنار و در عوض وی ملاعبدالله سرحدی در تاریخ ۱۵ عقرب ۱۴۰۱ به عنوان استاندار بامیان منصوب شد.»
عبدالله سرحدی از چهره های خشن طالبان و از افراد نزدیک به ملا هبتالله، رهبر طالبان است. او در زمان حکومت سابق طالبان مسوول نظامی این گروه در بامیان بود و از افراد متهم به قتلعام ۳۰۰ تن از افراد ملکی در شهرستان یکهولنگ در ۱۹جدی سال ۱۳۷۹، قتل عامهای مرکز بامیان و همچنین تخریب مجسمههای بودا است.
خبرگزاری جمهور-بامیان گفته است: «با معرفی این چهرهای خشن به عنوان استاندار در بامیان ظلم سیستماتیک و چپاول سازمان یافته طالبان نیز آغاز شد. سرحدی در اولین قدم، جمعی از مردم هزاره(حیات الله خندان یکی از بازرگانان بامیان، عبدالله ایوبی، امین ابتهاج حجتی یکی از استادان دانشگاه بامیان، شیخ ناظر حسین جعفری را جهت جلب توجه مردم تشیع و هزاره در کنار خود گرفت و عبدالله ایوبی را بهعنوان مدیر امنیت شهری استخبارات استخدام کرد»
از سوی دیگر این افراد میتوانست وی را در چپاول، قاچاق آثار باستانی و باجگیری از مردم کمک کند.
این رسانه نوشته: «عبدالله ایوبی به بهانههای مختلف افراد پولدار بامیان را بازداشت و از آنان اخاذی و با عبدالله سرحدی تقسیم می کرد. شیخ ناظرحسین جعفری بستهای معارف را به فروش گذاشت و با روش های مختلف مامورین و معلمان را مجبور به رشوه و باجدهی میکرد و این پول نیز با ملا عبدالله سرحدی تقسیم میشد. حیاتالله خندان در قاچاق و کاوش آثارهای باستانی نقش داشت؛ محمدخان غازی برادر عبدالله سرحدی به کمک انجینران پاکستانی، دهها بار ساحات شهر غلغله، بودا، داووتی، شهرستان پنجاب و یک خانه مسکونی در روستای چپدره از مربوطات دره سادات را حفاری کرده و پس از کندنکاری و انتقال آثار، محل را ترک کردند.
اما این مهرهها دیر زمان دوام نیاوردند؛ حیاتالله خندان سال گذشته ترور شد، ناظرحسین جعفری از سمت ریاست معارف و عبدالله ایوبی از مدیریت شهری استخبارات برکنار شدند.»
خبرگزاری جمهور-بامیان در گزارش خود نوشته استکه طالبان در بامیان کارشان چور و چپاول شده است.
این رسانه افزوده، قرارداد پارک ملی بندامیر را نیز به مبلغ هفت میلیون روپیه برادر عبدالله سرحدی گرفته و تکت ورودی پارک ملی بندامیر بالا رفته و افراد برادر سرحدی حق و ناحق از سیاحین باج میگیرید اینها گوشه ای از چپاولگری طالبان در بامیان است.
مردم بامیان از دست عبدالله سرحدی به ستوه آمدهاند و آنان میگویند که خدا کفنکشهای سابق را بیامرزد، ملا عبدالله سرحدی مارا چور کرد.