افغانستان سالهاست که مامن امن و پناهگاه تروریزم شده است، کشورها و سازمانهای منطقهای و بین المللی از این گروه به عنوان ابزار سرکوب علیه مردم افغانستان، شخصیتهای انگشتشمار کشور و سایر کشورهای منطقه استفاده اعظمی کردهاند. اما از روزی که طالبان بر کشور مسلط شدند، گروههای تروریستی با خیال راحت به افغانستان برگشتند{ویا برگشتانده شدند} و هنوزهم در حال برگشت به این کشور اند. اینها زیر سایۀ رژیم طالبان نفس راحت میکشند، تمویل و تجهیز میشوند و برای برنامههای ویرانگر بعدی، لحظهشماری میکنند.
به هرحال، مبصرین و آگاهان استخباراتی به این باور اند که گروه های تروریستی ذیل در افغانستان و منطقه حضور فعال دارند.
۱. القاعده
۲. دولت اسلامی شاخه خراسان
۳. شاخه القاعده، شبه قاره هند
۴. تحریک اسلامی ازبکستان
۵. انصار الله تاجیکستان
۶. نهضت اسلامی تاجیکستان
۷. تحریک اسلامی ترکستان شرقی
۸. تحریک طالبان پاکستان
۹. لشکر طیبه
۱۰. جیش محمد
۱۱. جیش العدل
۱۲. الشباب
۱۳. بوکو حرام
۱۴. سپاه صحابه
۱۵. قرآن و سنت
۱۶. لشکر جهنگوی
۱۷. گروه البدر
۱۸. حرکت المجاهدین
۱۹. جمیعت الدعوه
۲۰. ارشاد الاسلام
۲۱. تحریک حافظ گل بهادر
۲۲. بلوچ لبریشن آرمی
حزب التحریر از این بحث خارج گردیده است چون این حزب با وجود اندیشه افراطی اعضای گروه همواره تلاش میکنند تا از راه دعوت و مسالمت آمیز، نظامها را تغییر بدهند و به خشونت کمتر علاقمند اند. اما در این شکی نیست که این حزب، جاده صافکن تروریسم اند، همان گونۀ که دیروز در زیر سایۀ رژیم جمهوریت، به حد کافی علیه ارزشهای مدنی و دموکراسی نیمبند تبلیغ کردند و امروز هم راه برگشت خلافت را تبلیغ میکنند تا سربازان این ایده(داعش) با خیال راحت بیایند و روزگار مردم افغانستان را سیاه تر نمایند.
به هرروی، گروهای تروریتسی دیگر که عنقریب اعلام موجودیت خواهند نمود.
۱. حد اقل دو گروه جدید دیگر از میان تحریک اسلامی ازبکستان تحت رهبری جمعه بای بوجود خواهند آمد.
۲. شاخه جدیدی تحریک اسلامی ترکستان شرقی تحت فرماندهی قاری فرقان در حال شکل گیری است.
۳. تحریک طالبان تاجیکستان.
از آنجائیکه قاری فرقان در بدخشان – یگانه ولایت هم سرحد با چین، همراه با ۳۵۰ تن از جنگجویانش تحت حمایت فرماندهان محلی فعال میباشد، به نظر میرسد که حرکت جدید در مطابقت با پالیسیهای این گروه برای تهدید جدی علیه حکومت چین میباشد. یکی از اهداف عمده تحریک اسلامی ترکستان شرقی در گذشته این بود تا برای دهلیز اقتصادی چین – پاکستان (CPEC) مشکل ایجاد کند. و بدون شک که بزرگترین تهدیدات این گروهها متوجه چین خواهد بود.
گروه های تروریستی دیگری نیز اند که هر از گاهی ظاهر میشوند، لیکن اینها انشعابی متشکل از اعضای ناراضی گروههای بزرگ فوق الذکر میباشند، که بعد از مدتی تضعیف و از میان میروند و یا بعضأ هم با گروپ دیگر مغالطه میشوند. به عنوان مثال، تحریک اسلامی ازبکستان (IMU) یک دستگاه رادیویی را تحت نام جندالله در مناطق قبائلی تحت اداره فدرال (FATA) پاکستان فعال نموده بود، که بعداً این نام به گونهء اشتباهی به یک گروپ دیگر نسبت داده شد، در حقیقت جندالله وجود نداشت.
تغییر دادن نام برای بعضی از گروهها به یک روش معمول مبدل گشته است تا از این طریق حواس جمعی را منحرف نموده و سردرگمی عمدی ایجاد کنند. به هرحال، خدا میداند که با وجود این همه سازمانهای تروریستی، اینده مردم و افغانستان به مجا کشانده میشود.