خبرگزاری راسک: طی روزهای اخیر هزاران نفر در شبکههای اجتماعی نسبت به نزدیکی و و همآغوشی راشدخان به انس حقانی انتقاد کردهاند. کاربران با همرسانی تصاویر راشدخان در کنار انس حقانی مینویسند که «قومیت و پشتونیزم» برای راشدخان نسبت به «حقوق زنان و خون قربانیان جانباخته در انتحاریهای طالبان» ارزشمندتر است.
این دومین بار است که نزدیکی راشدخان با شبکه حقانی خبرساز میشود. خالد زدران، سخنگوی پولیس طالبان در کابل روز جمعه، ۲ سنبله/ شهریور ویدیویی را در ایکس منتشر کرد که نشان میدهد راشدخان و انس حقانی، عضو ارشد شبکه حقانی در یک مراسم شعرخوانی کنارهم نشستهاند.
انس، برادر سراجالدین، وزیر داخله طالبان و رهبر شبکه حقانی است. شبکه حقانی یکی از خطرناکترین باندهای طالبان و مسوول گردانهای انتحاری این گروه است که طی دو دهه گذشته مرگبارترین حملات انتحاری و انفجار علیه غیرنظامیان و دولت را به عهده میگرفت. با این حال، راشدخان آرمان، کاپیتان تیم کریکت افغانستان که عنوان بهترین توپانداز کرکت در جهان را نیز با خود دارد و کسی که سالها به عنوان یک ستارهی ورزشی هواداران زیادی در سراسر افغانستان پیدا کرده بود و با پول بودجه عمومی مردم افغانستان به این جایگاه رسیده، رابطه نزدیکی با یک «شبکه تروریستی» برقرار کرده است.
نخستین بار رابطه او با شبکه حقانی زمانی افشا شد که سال گذشته پیام انس حقانی را در ایکس بازنشر و از این «رهبر گردانهای انتحاری طالبان» سپاسگزاری کرد. راشدخان امسال در نخستین روزهای بازگشت به کابل نیز به ملاقات برخی از سران طالبان رفت و انتقادهای زیاد مردم را برانگیخت ولی از کنار کل انتقادها بیخیال و بدون واکنش گذشت.
او همچنین در طول مسابقه جام جهانی ۲۰ آوره کرکت با رهبران طالبان از جمله با امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان تماس ویدیویی داشت. نه تنها این، راشد خان طی سه سال گذشته نسبت به سیاستهای طالبان در قبال زنان، هیچگونه اعتراض و انتقادی نکرده است. در حالی که مردم افغانستان انتظار دارند ورزشکاران به علت استفاده از امکانات و بودجه عامه باید در کنار مردم بایستند، اما به تعبیر شماری از کاربران شبکههای اجتماعی «تب داغ قومیت» این اجازه را به راشد خان نمیدهد.
قابل یادآوری است که ملاقات دستهجمعی اعضای تیم کریکت افغانستان در سال ۱۴۰۱ با سراجالدین حقانی خبرساز شده بود و انتقادهای زیاد مردم را برانگیخت. تیم کریکت افغانستان که نزدیک به ۵۰ درصد کل بودجه ورزشی افغانستان در دوره جمهوریت را به خود اختصاص داده بود، کل اعضای آن از بازیکنان تا بخشهای اداری و بورد همه از قوم پشتون بودند و هنوزهم شهروندان غیر پشتون اجازهی ورود به این تیم را ندارند.