خبرگزاری راسک: وزارت داخله آلمان، روز گذشته ۲۸ شهروند افغانستانی را به کابل بازگرداند. این اولین اخراج شهروندان افغانستان از آلمان پس از بازگشت طالبان به قدرت است. استفن هبشترایت، سخنگوی دولت آلمان، تایید کرد که اخراجشدگان همگی مجرمانی هستند که حکم اخراج دریافت کردهاند و حق اقامت در آلمان را ندارند.
این اخراجها از فرودگاه لایپزیگ به دنبال دو ماه مذاکرات غیرمستقیم محرمانه با حکومت طالبان و با میانجیگری قطر صورت میگیرد. به گفته دولت آلمان به هر اخراجی هزار یورو پول داده است. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در اظهار نظری در مورد اخراج گفت که آلمان میخواهد پیامی قوی به مجرمان خارجی بفرستد.
آقای شولتس گفته است: «ما این کار را با دقت و بدون صحبت زیاد در مورد آن آماده کردهایم، زیرا چنین طرحهایی تنها در صورتی موفق میشوند که شما تلاش کنید، اگر آن را با دقت و با احتیاط انجام دهید و این نشانه روشنی است که هر کسی مرتکب جرایم جنایی میشود، نمیتواند فکر کند، ما آنها را اخراج نخواهیم کرد، اما همان طور که از این پرونده میبینید به دنبال راههایی برای این کار خواهیم بود». مجله اشپیگل چاپ آلمان گزارش داده است که یک پرواز چارتر قطرایرویز به مقصد کابل، درست قبل از ساعت ۷ بامداد به وقت محل از فرودگاه لایپزیگ با حضور شهروندان افغانستان به پرواز درآمد. اشپیگل گزارش داد که این عملیات نتیجه دو ماه «مذاکرات سری» بود که در آن قطر به عنوان واسطه بین برلین و مقامات طالبان عمل کرد.
سخنگوی وزارت داخله آلمان گفته است این کشور «از شرکای کلیدی منطقهای خود درخواست حمایت برای تسهیل اخراجها کرده است». او گفت که اخراجهای بیشتری در راه است. به گفته مقامات دادگستری ایالت بادن-وورتمبرگ در میان کسانی که روز جمعه به افغانستان بازگردانده شدند، یک شهروند افغانستان حضور دارد که در تجاوز گروهی به یک دختر ۱۴ ساله شرکت داشت و فرد دیگری هم هست که بیش از ۱۶۰ محکومیت جنایی داشته است. امید نوریپور، یکی از رهبران حزب سبز، از اخراج مجرمان محکوم شده استقبال کرد، اما گفت که این به معنی آغاز اخراج گسترده افغانستانیها از آلمان نیست. او گفت که «مردم قانونمدار، به ویژه خانوادهها و کودکانی که از دست اسلامگرایان افراطی گریختهاند»، در آلمان محافظت میشوند. وزارت خارجه آلمان گفته است که برلین با وجود اخراج این افراد به افغانستان، گامی در جهت عادیسازی روابط خود با حکومت طالبان بر نمیدارد.
سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت: «تا زمانی که شرایط عمومی به همین منوال باشد و طالبان به شیوه خود رفتار کنند، هیچ تلاشی برای عادیسازی روابط با طالبان صورت نخواهد گرفت». او با اشاره به ماهها مذاکره بر سر این اخراجها افزود: «تماسهایی در سطح فنی به خصوص از طریق دفتر نمایندگی ما در دوحه وجود دارد.»
ادعا میشود که عامل حمله مرگبار هفته پیش با چاقو در شهر سولینگن آلمان یک اسلامگرای سوریهای بود، در حالی که در ماه مه یک مرد اهل افغانستان یک پلیس را در مانهایم به قتل رساند که باعث شد اولاف شولتس بگوید هرشهروند غیرآلمانی که از تروریسم تمجید کند، اخراج خواهد شد.