خبرگزاری راسک: سعد محسنی، مالک تلویزیونهای طلوع، طلوع نیوز و لمر که در دورۀ حکومت قبلی نماد ترویج و نهادینه کردن فرهنگ و ارزشهای غربی در افغانستان بود و با تولید و پخش و نشر برنامههای «ستاره افغان»، بار بد، «فلمها و سریالهای غیر اخلاقی» و دهها برنامه دیگر در کشور محسوب میشد و در میان مردم به هموار کنندۀ ارزشهای غیر اسلامی و مهینی معروف بود، امروز تبدیل به لابیگر رژیم تروریستی طالبان شده است. او روز گذشته با نشر مقالۀ از امریکا و متحدانش خواسته استکه واشنگتن باید دفتر سیاسی و قنسلی خود را در کابل بازنماید. این تاجر ارزشگریز که روزگاری نماد دموکراسی و فرهنگ مدرنیته در میان روشنفکران افغانستانی شمرده میشد، به یکباریگی پول، چشمهای او را کور کرد تا ماهیت قومی و تروریستی و زنستیزانۀ رژیم طالبان را ببیند. او همان روزگاری که طالبان کشور را اشغال کردند، نقش سخنگویی ملا متقی را بدوش گرفت و نوشتههای او را در تویتر(اکس) همرسانی میکرد.
در مقالهای که آقای محسنی روز جمعه، نهم سنبله، در واشنگتن پست منتشر کرده است، آمده است ،اتخاذ رویکردی عملگرایانهتر برای تعامل با طالبان به معنای مشروعیت بخشیدن به طالبان یا نادیده گرفتن نقض حقوق بشر توسط این گروه نیست. او افزوده است این اقدام به معنای شناسایی این واقعیت است که انزوای طالبان و تحریمها تغییر زیادی در وضعیت واقعی موجود ایجاد نکرده است. مالک گروه رسانهای موبی معتقد است که «یک سیاست تعامل مشروط میتواند در تشویق به تغییرات مثبت مؤثرتر باشد.»
سعد محسنی نوشته است که «راههای زیادی برای دستیابی به این هدف وجود دارد. ایالات متحده میتواند در مورد مسائل مختلف مورد علاقه مشترک مثل پروژههای مدنی، جمعآوری مالیات، کاهش تولید تریاک و بهبود امنیت گفتوگو کند و در کنار آن، پشتیبانی اقتصادی و توسعهای هدفمند ارائه دهد».
او در این مقاله به مقامات امریکایی توصیه کرده که به افغانستان سفر کنند تا پیشرفتها را نظارت کنند. علاوه بر آن سعد محسنی نوشته است برای نشان دادن نگرانی خود در خصوص بهبود اقتصاد افغانستان، ایالات متحده باید روندی را برای آزمایش اثربخشی بانک مرکزی افغانستان برای مدیریت سیاستهای پولی آغاز کند و به بهبود ظرفیت آن با تشویق ترکیه، قطر و مالزیا برای آموزش بانکداران جوان افغان کمک کند.
گروه موبی، شرکت رسانهای است که توسط سعد محسنی بنیانگذاری شده و مدیریت میشود. این مجموعه شامل شبکههای تلویزیونی طلوع، تلویزیون لمر، طلوع نیوز، تلویزیون فارسی۱، رادیو آرمان، استدیوی موسیقی باربد، کابورا پرودکشن، رادیو ارکوزیا و اپ دریا بود. اگر فروپاشی رژیم جمهوریت، ده عامل داخلی و بیرونی داشته باشد، یکی از مهمترین آن، رسانهها به ویژه تلویزیون طلوع بود. مخالفین نظام پیشین در روستاها وقتی میخواستند، غیر اسلامی بودن و ملی بودن حکومت را به رخ مردم بکشانند، تلویزیون طلوع را مثال میزدند، چون این تلویزیون بدترین فلمها و سریالها غیر اخلاقی(عمدتاً ترکی) را به خانوادههای پخش میکرد.