خبرگزاری راسک: روزنامه جمهوری اسلامی که دیدگاههای رسمی این کشور را بازتاب میدهد در سرمقاله دیروز خود( یکشنبه، ۱۱ سنبله/ شهریور) دولت پزشکیان رئیس جمهور جدید این کشور را به بی توجهی نسبت به موضوع پناهجویان افغانستانی متهم کرد. به نوشته این روزنامه دولتهای دوازدهم و سیزدهم اجازه دادند که « گروه تروریستی طالبان» نمایندگیهای افغانستان در ایران را تصاحب کند.
سرمقاله میافزاید این تسهیلات در حالی به طالبان داده شد که نه کاری در زمینه حقابه ایران انجام دادند و نه هم دست از «سرکوب فارسی زبانان» و «شیعیان» برداشته اند. نویسنده این روزنامه مدعی است که دولت سیزدهم با بازگذاشتن مرزهای کشور به روی«اتباع افعانستانی» سبب شد که طالبان دهها هزار افراد مسلح خود را در ایران جابهجا کنند. به نوشته این روزنامه: «طالبان با استفاده از این امکانات و تسهیلات توانست دهها هزار نفر از عناصر آموزشدیده خود را وارد ایران کند و در مناطق مختلف مستقر نماید. این افراد حتا سلاح نیز در اختیار دارند و تاکنون مرتکب جنایات زیادی نیز در داخل شهرها و حتا روستاهای کشورمان شدهاند. بسیاری از عوامل انفجارها و ترور از قبیل آنچه در کرمان، مشهد و شاهچراغ شیراز رخ داد از عناصر همین گروه بودند، هرچند دستگاههای رسمی بنابر مصالح نادرستی که از نظر آنها درست است این واقعیتها را اعلام نمیکنند».
روزنامه، دولت آقای پزشکیان را تشویق به مبارزه «با این خطر» می کند و مینویسد: «خطرناکتر اینکه طالبان مردم ایران را کافر و کشتن آنها را واجب میدانند. از نظر تغییر بافت جمعیتی کشور نیز خطر بزرگی در کمین است.»
اکنون دولت چهاردهم وارث این معضل بزرگ است و باید هرچه زودتر درصدد مقابله با خطر ناشی از آن برآید. برخورد با این خطر، مطالبه جدی افکار عمومی است. مردم نگران تکرار ماجرای محمود شهروند افغانستان توسط گروه تروریستی طالبان هستند. دولت چهاردهم اگر سریعاً وارد عمل شود، میتواند با استفاده از اهرمهای سیاسی با این خطر مقابله کند. اخراج اتباع غیرمجاز، نظارت دقیق بر اتباع مجاز، پس گرفتن امتیازات سیاسی و تجاری داده شده به طالبان و رفتار با این گروه در چارچوب یک حکومت غیرقانونی که به رسمیت شناخته نشده است، راهکار مناسبی است که دولت چهاردهم میتواند با استفاده از آن، با این خطر مقابله کند. ضمناً تجدید نظر جدی و فوری در مورد مسئول و تعدادی از کارکنان سفارت ایران در کابل، ضرورت دارد». روزنامه جمهوری اسلامی هرازگاهی با نشر چنین مقالات سیاستهای رسمی ایران در قبال طالبان را زیر سؤال میبرد.
طالبان اما با بی اعتنایی نسبت به چنین سخنانی دولت ایران را حامی خود در منطقه معرفی میکنند. و برخی از چهرههای اصولگرا و افراطی در دولت ایران از گروه طالبان حمایت و پشتیبانی میکنند.