خبرگزاری راسک: جبهه آزادی افغانستان روز پنجشنبه «روایت سیاسی و دورنمای مبارزاتی» خود را تحت عنوان «منشور آزادی افغانستان» منتشر کرد. این جبهه گفت که در جهت «ایجاد نظام نامتمرکز سیاسی که بازتابدهنده تنوع قومی، فرهنگی و اجتماعی» افغانستان باشد، تلاش میکند.
جبهه آزادی افغانستان پس از نزدیک به سه سال فعالیت علیه طالبان، منشور شش صفحهای خود را نشر کرد که در آن موقف این جبهه در مورد مبارزه با طالبان، ارزشهای حقوق بشری و دموکراتیک، مسائل سیاسی، اقتصادی، نوع نظام و سیستم قضایی «پساطالبان» بیان شده است. در این منشور آمده است که مبارزه برای سرنگونی حکومت طالبان و بازپسگیری افغانستان از این گروه «اجنتابناپذیر» است.
این جبهه ضدطالبان گفته است که منشور آن بر محورهای «ایستادگی» در برابر تبعیض، مقابله با افراطگرایی و تروریسم، مبارزه برای آزادی و برابری و «یقین» به «رهایی» افغانستان از حاکمیت طالبان استوار است. در این مشنور آمده است: «جبهه آزادی، ایستادگی و مبارزه برای برچیدن بساط شوم گروه طالبان از دامان پاک میهن مان را اجتناب ناپذیر دانسته و متعهد به سرنگونی امارت طالبانی در کشور است.»
جبهه آزادی در این منشور اصول مبارزاتی خود را در ۳۲ مورد منتشر کرده است. در این اصول آمده است که جبهه آزادی افغانستان از تمام جریانهای غیرتروریستی مخالف طالبان و جنبشهای مدنی و عدالتطلبانه به ویژه مبارزات «آزادیخواهانه و عدالتطلبانه زنان» در راستای رفع تبعیض، آپارتاید جنسیتی و دستیابی به حقوق برابر در تمام زمینهها پشتبانی و همکاری میکند.
این جبهه گفته است که برای جلوگیری از «تعاملات ناشفاف و غیر اصولی کشورها و سازمانها با طالبان»، جلب رضایت کشورهای همکار با طالبان برای قطع روابط با این گروه، تبیین ضرورت بازپسگیری افغانستان از طالبان برای کشورهای همسایه و آگاه ساختن افکار عامه جهان از خطرات ناشی از گسترش تروریسم در افغانستان تلاش میکند. علاوه بر مبارزه با طالبان، این جبهه در مورد اصول مبارزاتیاش در مورد نوع نظام آینده و ارزشهای دموکراتیک هم وضاحت داده است. در این منشور آمده که جبهه آزادی افغانستان باورمند به نظام «نامتمرکز سیاسی» که بازتابدهنده تنوع قومی، فرهنگی و اجتماعی باشد، بوده و در راستای ایجاد آن تلاش میکند.
این جبهه همچنان گفته است که بهصورت هدفمند برای استقرار «دموکراسی رایمحور» در افغانستان تلاش میکند و باورمند به برگزاری همهپرسی برای تصویب قانون اساسی جدید است. جبهه آزادی افغانستان همچنان گفته است که باورمند به صلح پایدار و راهاندازی فرایند مصالحه ملی در کشور و ایجاد مکانیسم «عدالت انتقالی غیرقضایی» است. این جبهه نظامی-سیاسی ضدطالبان همچنین گفته است که باومند و متعهد به حق آزادی بیان و آموزش به زبان مادری شهروندان افغانستان است و در راستای رسمیتبخشی همه زبانهای رایج در کشور تلاش میکند. گفتنی است که نظام سیاسی متمرکز تنوع قومی، مذهبی، سیاسی و تباری افغانستان را بر نمیتابد و قومگرایان همیشه طرفدار ایجاد نظام غیر متمرکز در افغانستان اند.