خبرگزاری راسک: حسن عباس نویسندهای کتاب «بازگشت طالبان» گفته استکه سرزمین افغانستان مملو از یادگارهای زهرآگین و تراژیک جنگ است.
عباس این سخنان را نیز در کتابش ذکر نموده است و حالا توضیح داده که بدون شک چنین است و افغانستان هرسو یادگارهای جنگ را در خود دارد.
او گفته استکه طالبان از آمریکا پیشدستی کردند و بنفع خود رسیدند و نیز تلاش کردند تا مردم افغانستان را به زور تسلیم اراده و خواست خود کنند تا از حکومت شان پیروی کنند.
عباس در این مورد نوشته است: « اغلب وقتها اعتراف کردن به حقیقت دشوار است، اما واقعیت این استکه طابان بر آمریکاییها پیشی جستند. دولتسازی وقت زیاد گرفت و ایالات متحده دهها میلیارد دالر سرمایه گذاری کرد، اما اقدامات کم هزینهی طالبان بهمنظور ایجاد تدریجی ترس و قطع پروژههای انکشافی، به خوبی به نفع اهداف آنان کار کرد.»
او افزوده: «بعد از توافقنامه، افغانستانیهای عادی چناچه برای شان مشخص بود، از روی ناگزیری پذیرفتند که طالبان غیرقابل توقف استند. با وجود خارج شدن نیروهای بین المللی و ایالات متحده، بعید بود که کابل حاکمیت خود را حفظ کند. در آن زمان، استراتژی طالبان ایجاد فشار بالای مردم افغانستان بود که به حاکمیت آنان تسلیم شوند و در این مرحله آن را به نفع همه میدانستند. این بود که وضعیت آرام آرام و تدریجا تغییر کرد و هیچ قریه ای دست نخورده باقی نماند. دقیقا همان باور مرسوم عمومی که افغانستانیها از جنگ خسته و آمادهی توافق اند به طالبان کمک کرد که پیمان صلح را به دست آورند.»
او افغانستان را یادگار جنگ خوانده و گفته است: «سرزمین افغانستان که مملو از یادگارهای زهرآگین و تراژیک جنگ است، نیاز به یک نیروی حیاتی و انرژی جدید داشت که به خود حیات مجدد دهد. اینکه آیا افغانستانیها میتوانستند برای بوجود آوردن امید در سناریوی مایوس کننده متحد شوند، هنوز دیده نمیشد».
حسن عباس پس از سقوط افغانستان کتاب بازگشت طالبان را نوشت و در آن پرده از چگونگی سقوط و تسلیمدهی کابل برداشت.