خبرگزاری راسک: احمد ضیا مسعود، معاون سابق ریاستجمهوری در مصاحبه با یک نشریه فرانسوی گفته است که مقاومت ضد طالبان، فاقد یک استراتژی مشخص و واحد است. مسعود افزود که «هیچ رهبری واحد و قدرتمندی برای هماهنگی مقاومت وجود ندارد.»
احمدضیا مسعود، کاکای احمدمسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی است. جبهه مقاومت ملی، یکی از جریانهای نظامی-سیاسی فعال برضد طالبان است. احمدضیا معسود در مصاحبه با هفته نامه فرانسوی لو پوان تاکید کرد که «گروههای مقاومت در افغانستان پراکنده هستند و هر کدام به صورت مستقل عمل میکنند.»
این مقام سابق خاطر نشان ساخت که بسیاری از رهبران سیاسی شناخته شده، کشور را ترک کردهاند و در خارج از کشور به سر میبرند. این امر موجب شده تا هیچ رهبری واحد و قدرتمندی برای هماهنگی مقاومت وجود نداشته باشد. به گفته او، جامعه جهانی از مقاومت حمایت نمیکند و این امر موجب تضعیف آن شده است.
او پیشنهاد کرد: «تشکیل یک شورای مقاومت متشکل از نمایندگان همه اقوام و گروههای سیاسی میتواند به ایجاد یک رهبری واحد کمک کند.»
معاون پیشین رئیس جمهور افغانستان همچنان بر «تشکیل یک ارتش مردمی» تاکید کرد و گفت که «علاوه بر مبارزه نظامی، باید به ابعاد سیاسی و اجتماعی مبارزه نیز توجه شود و تلاش شود تا حمایت مردم جلب شود.»
احمدضیا مسعود در روز سقوط افغانستان با شماری دیگر از چهرههای سیاسی به پاکستان رفت. او گفت که اگر از کشور بیرون نمیشدند، توسط طالبان کشته میشدند.
مسعود گفت که افغانستان به دامن تروریسم سقوط کردها ست.او افزود: «رهبری طالبان به دست القاعده است. رهبران القاعده و طالبان با هم خویشاوندیهای نزدیک دارند.» او توضیح داد: «حمزه فرزند بن لادن با دختر ملا عمر رهبر پیشین طالبان ازدواج کرده است. ملا یعقوب پسر ملا عمر، در حال حاضر وزیر دفاع طالبان است و روابط بسیار نزدیک با حمزه دارد.»
او مدعی شد که حمزه بن لادن در افغانستان به سر میبرد و مراکز القاعده را دوباره تاسیس کرده است. این وضعیت، تهدیدی جدی برای امنیت منطقه و جهان محسوب میشود. این مقام سابق تاکید کرد که گروههای طالبان و القاعده و حتی داعش، در فکر گرفتن انتقام از کشورهای مختف اند.
او هشدار داد پیش از آن یازدهم سپتامبر دیگری تکرار شود، باید مردم افغانستان برای آزادی کمک شوند.
او خواهان حمایت جهانی برای سرنگونی رژیم طالبان شد.احمدضیا مسعود، معاون اول حامد کرزی طی سالهای ۲۰۰۴ – ۲۰۰۹ بود. او همچنان مشاور خاص اشرفغنی نیز بود. او در حالی از پراکندگی و نبود یک برنامه و رهبری مشخص از جریانهای مقاومت یاد میکند که احمد مسعود برادر زاده او، رهبری جبهه مقاومت ملی را بدوش دارد و جز یک حلقۀ فراری، نابهکار، معاملهگر و بیبرنامه، همه را از دور و بر خود دور کرد.