خبرگزاری راسک: ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهی پاکستان گفته استکه در درگیری میان ارتش پاکستان و طالبان شانزده شورشی کشته شده است.
بلوچ به روز پنجشنبه در یک نشست خبری به تنشهای اخیر میان طالبان و مرزبانان پاکستانی در خط دیورند اشاره کرد و افزود که نیروهای پاکستانی در پاسخ به آنچهکه پاکستان آن را «حملهی بیدلیل» از سوی طالبان میداند واکنش نشان دادند و شماری در بین کشته شده است. او طالبان را شورشی خوانده است.
طبق گفتهی او، این درگیری منجر به کشته شدن ۱۶ «شورشی» شده است.
این در حالی استکه یکشنبه، در امتداد خط دیورند و در شهرستان زازی میدان خوست افراد طالبان با مرزبانان پاکستانی درگیر شدند.
آن هنگام سخنگوی استاندار طالبان در خوست گفته بود که افراد طالبان قصد ایجاد یک پاسگاه جدید در خط میان دو کشور را داشتند اما به گفتهی طالبان، مرزبانان پاکستانی بر آنان شلیک کردند.
اما وزارت خارجهی پاکستان شمار تلفات این درگیری را ۱۶ تن اعلام کرده است، گرچند سخنگوی استاندار طالبان در خوست گفته بود که در این درگیری ۶ تن به شمول ۳ غیرنظامی زخم برداشتهاند.
طالبان پاکستان را آغازگر این درگیری میدانند اما سخنگوی وزارت خارجهی پاکستان میگوید درگیری را طالبان آغاز کردند.
همزمان با این وزارت خارجهی پاکستان پس از اظهارات علی امین گنداپور، وزیر ایالت خیبر پختونخوا، مبنی بر فرستادن هیاتی به افغانستان برای گفتوگو با طالبان گفته استکه سیاست خارجی به گونهی کامل در حیطهی صلاحیت حکومت فدرال است.
سخنگوی وزارت خارجهی پاکستان در این مورد گفته استکه «سیاست خارجی یک موضوع فدرالی است و این حق انحصاری حکومت پاکستان استکه آن را دنبال کند»
خانم بلوچ همچنین توضیح داد که افراد به شمول مقامهای دولتی این کشور میتوانند به گونهی شخصی به کشورهای خارجی سفر کنند اما این سفرها نباید به عنوان ماموریتهای مورد تایید حکومت تعبیر شوند.
دولت پاکستان روز پنجشنبه از اظهارات علی امین گنداپور، وزیر اعلی خیبر پختونخوا، در مورد رهبری یک جانبه گفتوگوها با طالبان انتقاد کرد و وی را متهم به «تجاوز از صلاحیتهایش» کرد.
آقای گنداپور پیشنهاد کرد که او بهعنوان رهبر این استان برای «صلح» با طالبان گفتوگو کند.
این گفتههای وی با واکنش وزارت دفاع پاکستان نیز روبهرو شد.
خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان گفت که «هیچ استانی حق ندارد با هیچ کشور خارجی مذاکرهی مستقیم داشته باشد».
خواجه آصف افزود که «راهی که وزیر اعلی و حزب او در پیش گرفتهاند، برای مردم پاکستان سمی است».
این در حالی استکه روابط میان طالبان و پاکستان در ماههای پسین ظاهرا به تیرهگی گراییده است. پاکستان بارها طالبان را متهم به پشتیبانی از تیتیپی کرده است.