خبرگزاری راسک: رسانهی الجزیره مقالهای را منتشر کرده که در آن نگاشتهشده است، برخی از سران طالبان که از سیاستهای محافظهکارانهی ملا هبتالله آخندزاده ناراضیاند، خانوادههایشان را از افغانستان به خارج بردهاند.
لاکشمی ونوگوپال منون، کاندیدای دکترا در دانشگاه قطر در این مطلب که برای شبکهی الجزیره نوشته، میگوید با نمایندگان فعلی و سابق طالبان که از سیاستهای ملا هبتالله حمایت نمیکنند، مصاحبه کرده و برخی از آنها به او گفتهاند که خانوادههایشان در خارج راحتتر اند و فرزندانشان میتوانند بدون مشکل تحصیل کنند.
در مقالهای نشر شده در رسانهای الجزیره آمده است،که برخی از سران طالبان که از سیاستهای محافظهکارانه ملا هبتالله آخندزاده ناراضیاند، برای همین خانوادههای خود را به خارج کشیدهاند و مصروف تحصیل استند. این گروه برای فرزندان شان اجازهی تحصیل و تعلیم را دادهاند.
لاکشمی ونوگوپال منون، گفته استکه طالبان با تحصیل فرزندان اهل افغانستان مشکل دارند اما فرزندان خوشان مصروف تحصیل استند. طبق گفتهای این نویسنده، طالبان ناراضی از هبتالله کوشش میکنند بقیه نزدیکان خود را نیز به بیرون از افغانستان بکشند.
خانم منون، در این مطلب به نارضایتی از سیاستهای محافظهکارانه حلقهی قدیمی رهبری طالبان مستقر در قندهار پرداخته و افزوده که تشدید سیاستهای محافظهکارانهی رهبری طالبان در قندهار، علاوه بر افزایش نارضایتی عمومی، شکافها در میان سران این گروه را هم بیشتر کردهاست.
او در این مطلب، به انتقاد سراجالدین حقانی، وزیر داخلهی طالبان در فبروری ۲۰۲۳ اشاره میکند که گفته بود: «انحصار قدرت و لطمه زدن به آبروی کل نظام به نفع ما نیست.»
خانم منون میگوید که اعضای قدیمی و محافظهکار طالبان بر محور ملا هبتالله در قندهار از طریق ترس، برکناری و به حاشیه راندن، فرهنگ سازگاری را خلق کرده و صدای نسل جدید رهبری این گروه را سرکوب میکند.
با این حال، به باور این نویسنده، راهبرد تثبیت قدرت آخندزاده ممکن است نتیجهی معکوس داشته باشد: «ممکن است باعث شکاف داخلی بیشتری شود که میتواند به چندپارگی یا حتا شورش علیه رهبری منجر شود.»